NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

BiH

GESTA HRVATSKE PREDSJEDNICE Nenajavljeno posjetila Ahmiće i Križančevo selo, odala počast bošnjačkim i hrvatskim žrtvama

Foto: Hina/Ured Predsjednice

Foto: Hina/Ured Predsjednice

Ruka pomirenja.

Br. pregleda: 1367

Autor: Hina/CroExpress

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je nenajavljeno posjetila Ahmiće i Križančevo Selo u srednjoj Bosni kako bi odala počast bošnjačkim i hrvatskim žrtvama sukoba tijekom proteklog rata u BiH.

Predsjednica, koja boravi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, obišla je spomen obilježja u Ahmićima i Križančevom Selu.

Grabar-Kitarović položila je cvijeće te se poklonila bošnjačkim žrtvama hrvatskih zločina u Ahmićima, a zatim i hrvatskim žrtvama bošnjačkih zločina u Križančevu Selu.

U Ahmićima je tijekom hrvatsko-muslimanskog sukoba u ratu u BiH počinjen jedan od najtežih zločina nad muslimanskim civilima u travnju 1993. Ubijeno je 116 ljudi.

U Križančevu Selu kod Viteza uoči Božića 22. prosinca 1993. godine Armija BiH ubila je 74 Hrvata, civila i pripadnika HVO-a.

Imam džamije u Ahmićima Mahir Husić je kazao je lokalnim medijima kamo se hrvatska predsjednica zahvalila domaćinima na dočeku.

'Ovo je veoma značajna poruka koja poziva na mir i suživot na ovim prostorima. Položila je cvijeće i pomolila se za duše žrtava', kazao je Husić kako ga citira portal Klix.

18.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014