NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.01.2019
tekst
tekst

Sport

DAN D ZA HRVATSKU Sve je u našim rukama – ovo su tri moguća scenarija prije utakmice Hrvatske i Francuske

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Švedska i Norveška u srijedu igraju u 18:15 tako da će Hrvatska i Francuska kad počnu u 20:30 znati na čemu su.

Br. pregleda: 2850

Autor: Z.S.

Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji možda niti pobjeda protiv Francuske u srijedu neće biti dovoljna za prolazak u polufinale Europskog prvenstva. Jedino što Hrvatsku u ovom trenutku sigurno vodi u polufinale je pobjeda od 3 ili više golova razlike nad Francuskom. 

Važno je znati koji su kriterij za prolazak. Prvi kriterij su, naravno, bodovi. U slučaju istog broja bodova kriterij su međusobni susreti. Ako se dogodi da tri momčadi imaju isti broj bodova, gleda se ukupna gol razlika u krugu tih triju momčadi. Ako je gol razlika ista, gleda se broj postignutih golova.

Sve četiri momčadi koje spominjemo imaju šanse za polufinale – Francuzi su trenutno u najboljoj, a Norvežani u najlošijoj situaciji. Tablicu pogledajte OVDJE.

Švedska i Norveška u srijedu igraju u 18:15 tako da će Hrvatska i Francuska kad počnu u 20:30 znati na čemu su. Koji su, dakle, mogući scenariji?

Scenarij 1 – pobjeda Šveđana

Ako u zadnjem kolu Šveđani slave protiv Norvežana, Hrvatska mora slaviti protiv Francuske s dva ili više gola razlike. Sve tri momčadi imale bi po 8 bodova i odlučivala bi gol razlika u međusobnim susretima Hrvatske, Švedske i Francuske. Kako smo trenutno u tom krugu na -4, Šveđani na -2, a Francuzi na +6, trebala bi nam pobjeda od 3 ili više gola nad Francuskom da sigurno preskočimo Šveđane. Dovoljna bi nam bila i pobjeda od dva razlike ako zabijemo više od 21 gola jer bi u tom slučaju i mi i Šveđani bili na gol razlikci -2, ali bismo mi imali više postignutih golova.

Scenarij 2 - remi Švedske i Norveške


Ako Šveđani i Norvežani remiziraju, Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda protiv Francuza. Remi nam ne igra jer bismo imali isto bodova kao i Šveđani, koji su nas ranije pobijedili.

Scenarij 3 – pobjeda Norveške


Ako Norvežani pobijede, Hrvatskoj je dovoljan i remi protiv Francuza. A možda čak i poraz, ako Norvežani pobijede Šveđane s 4 gola razlike, pod uvjetom da Šveđani zabiju 27 golova ili manje. 

23.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014