NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Sport

NIJE MOGLO ATRAKTIVNIJE Hrvatska će u skupini Lige nacija igrati s Engleskom i Španjolskom!

Foto: Hina

Foto: Hina

Utakmice Lige nacija igrat će se u šest kola, po dva kola u rujnu, listopadu i studenom iduće godine.

Br. pregleda: 1168

Autor: CroExpress

Hrvatska će u prvom izdanju Lige nacija igrati u Grupi 4 s Engleskom i Španjolskom!

Prvo izdanje Lige nacija bit će odigrano od rujna do studenog 2018. godine, poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, a Hrvatska će zaigrati u elitnom razredu, Ligi A, zahvaljujući Uefinom koeficijentu po završetku kvalifikacija za SP. 

U Grupi 1 igrat će Njemačka, Francuska i Nizozemska. U Grupi 2 suočit će se Belgija, Švicarska i Island. U Grupi 3 igraju Portugal, Italija i Poljska.

Pobjednici skupina borit će se na završnom turniru (polufinala, susret za treće mjesto, finale) u lipnju 2019. godine za naslov pobjednika Lige nacija, a posljednjeplasirane momčadi iz svake skupine ispast će u niži rang natjecanja, Ligu B.

Utakmice Lige nacija igrat će se u šest kola, po dva kola u rujnu, listopadu i studenom iduće godine.

Osim, što će iz kalendara istisnuti pripremne utakmice, Liga nacija će utjecati na kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine. Kvalifikacije za EURO će se odigrati u pet termina tijakom 2019. godine, a 55 reprezentacija će biti raspoređeno u 10 skupina. U pet skupina će bit smješteno po šest ekipa, a u preostalih pet skupina po pet reprezentacija. Pobjednici i drugoplasirani iz svake skupine će izboriti direktan plasman na EURO 2020. Tako ćemo dobiti 20 od 24 sudionika završnog turnira.

Preostala četiri mjesta popunit će reprezentacije iz Lige nacija i to kroz dodatne kvalifikacije u kojima će sudjelovati 16 reprezentacija, po četiri iz svake Lige. Tako bi svaki od četiri razreda trebao dati po jednu reprezentaciju za EURO 2020. Mjesta u dodatnim kvalifikacijama su rezervirana za pobjednike skupina unutar svakog od četiri razreda.

Četiri pobjednika grupa svake lige jednokružno igraju polufinale i finale, odnosno 'final four'. Domaćin polufinala odredit će plasman u grupama, a domaćin finala odredit će se ždrijebom. Te utakmice igraju se u ožujku 2020. godine, odnosno tri mjeseca prije početka Europskog prvenstva.

Ako su pobjednici skupina već izborili EP kroz kvalifikacije, onda će u doigravanje sljedeća reprezentacija po renkingu unutar svakog od pojedinih razreda. Ako, recimo, u ligi A više nema reprezentacija kojima bi se mogao popuniti play-off, ta mjesta popunit će momčad iz sljedeće lige.

24.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014