NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Sport

SPORTSKA HRVATSKA OBITELJ U BAVARSKOJ Dvojica braće i sestra igraju u istom rukometnom klubu

Foto: TSV Mindelheim

Foto: TSV Mindelheim

Obitelj se u Njemačkoj dobro integrirala.

Br. pregleda: 1225

Autor: CroExpress

Zanimljiva priča stiže nam iz Bavarske - Ivona, Ivan i Matej Radić, sestra i dvojica braće iz Zagreba, sve troje igraju rukomet za momčad TSV Mindelheim. Ivan igra za seniore, Matej za mladu B momčad, a Ivona za žensku ekipu.

Njihova njemačka priča započela je prije četiri godine, kada su najstariji Ivan i njihov otac došli u ovu zemlju. Godinu dana kasnije, pridružili su im se Ivona i Matej, piše
Augsburger Allgemeine.

Ivan trenutno radi u elektroinstalacijskoj tvrtki, a u mlađim kategorijama igrao je u najboljem hrvatskom rukometnom klubu RK Zagrebu. I dok je u Zagrebu bio vratar, u Njemačkoj igra kao vanjski. Ivonina rukometna karijera ide suprotnim putem – u Hrvatskoj je bila igračica, a sada je vratarka.

Ivan kaže kako se u Hrvatskoj igra agresivnije i kako mu je ponekad teško kontrolirati svoj temperament. Ivona priča kako su u klubu jako dobro primljeni i da se osjećaju doista dobro. Ženska momčad je trenutno u dobroj formi. Muška se još oporavlja od ispadanja prošle sezone. I jedni drugi su negdje oko sredine ljestvice.

Obitelj se u Njemačkoj dobro integrirala.

'Hrvatska je moj dom, tamo sam rođena. Ali moja budućnost je u Njemačkoj. Ovdje ima više mogućnosti. U Hrvatskoj je teško pronaći posao', rekla je Ivona njemačkim novinama.

26.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014