NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Hrvatska

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ O HANŽEKOVIĆU 'Moj prijatelj bio je istinski humanist, iskreno je živio vrednote humanizma'

Hanžeković je umro u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini života.

Br. pregleda: 2154

Autor: Hina/CroExpress

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je uputila brzojav sućuti obitelji Hanžeković u povodu smrti poznatog zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića.

‘S tugom sam primila vijest o smrti poštovanog gospodina i moga prijatelja Marijana Hanžekovića. Dugo se strpljivo i hrabro borio s teškom bolešću, s vjerom u ozdravljenje, u dobro. Tako je živio cijeloga života. Predanim radom izgradivši uspješnu odvjetničku karijeru, bio je, kao i mnogi članovi njegove obitelji, kojom se ponosio, istinski humanist, često podupirući mnoge akcije i pothvate za opće dobro, nikada to ne ističući. Bio je čovjek koji je mnogima bio istinski prijatelj, spreman pomoći kad god je trebalo. Njegovom smrću izgubili smo ne samo jednoga od najuglednijih hrvatskih odvjetnika nego i čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma, u koji je vjerovao’, napisala je predsjednica u brzojavu sućuti.

‘Takva ću ga pamtiti zajedno sa svima koji su ga cijenili i voljeli’, poručila je te obitelji Hanžeković uputila iskrenu sućut.

Hanžeković je umro u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini života.

29.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014