NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.01.2019
tekst
tekst

Sport

ROBERTO SOLDIĆ 'VITEZ' Ugledni njemački portal odabrao hrvatskog borca za najboljeg borca Njemačke u 2017. godini

Soldić sa Stipom Miočićem (foto: Roberto Soldić Facebook)

Soldić sa Stipom Miočićem (foto: Roberto Soldić Facebook)

GFN je 23-godišnjeg Soldića nazvao kraljem među natjecateljima u svim borilačkim sportovima.

Br. pregleda: 1450

Autor: CroExpress

Vjerojatno najkvalitetniji njemački portal koji prati borilačke sportove, German Fight News, odabrao je Roberta Soldića 'Viteza' za najboljeg borca Njemačke u 2017. godini, javlja
Fight Site.

GFN je 23-godišnjeg Soldića nazvao kraljem među natjecateljima u svim borilačkim sportovima. Navode kako je u godini ostvario pet MMA pobjeda te dvije u boksu i kako je u pitanju Superior FC i KSW prvak. Osim toga, dodali su da je samo pitanje vremena kad će početi skupljati boksačke titule.

Fight Site piše kako je ovo vrlo veliko priznanje, posebno kada uzmemo u obzir da Soldić ipak nije njemački borac te da je ovaj naziv dobio pokraj jednog Petera Sobotte, koji je u 2017. ostvario svoju najveću UFC pobjedu, kojom je došao do svoje četvrte pobjede u posljednjih pet UFC nastupa.

Roberto Soldić rođen je u Vitezu 1995. godine, a danas trenira u Düsseldorfu. U rujnu 2017. obranio je naslov Superior FC prvaka u velter kategoriji u MMA-u pobijedivši Engleza Deza Parkera u završnom meču u njemačkom Ludwigshafenu tehničkim nokautom u prvoj rundi. U prosincu 2017. postao je KSW prvak u velter kategoriji pobijedivši Borysa Mankowskog. U MMA karijeri ostvario je 13 pobjeda i dva poraza.

29.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014