NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Hrvatska

TKO ĆE PLATITI KAZNE HRVATSKIM RIBARIMA? Ministar kaže nitko: 'Vlada će im pomoći'

Foto: Hina

Foto: Hina

Žalbe će biti uložene kako ti prekršajni nalozi ne bi postali pravomoćni.

Autor: Hina/CroExpress

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u ponedjeljak je izjavio da će njegovo Ministarstvo hrvatskim ribarima koji dobijaju prekršajne naloge iz Slovenije osigurati pravnu pomoć te će se na njih uložiti žalbe kako oni ne bi postali pravomoćni pa ribari, ističe, kazne neće trebati platiti, a nema ih namjeru, dodaje, platiti niti hrvatska Vlada.

‘Bitno je ribarima osigurati pravnu pomoć’, ističe Bošnjaković u razgovoru za Novu tv u pogledu kazni koje su iz Slovenije poslane hrvatskim ribarima zbog ribarenja u Savudrijskoj vali.

Žalbe će biti uložene kako ti prekršajni nalozi ne bi postali pravomoćni, dodaje. ‘Tu će Vlada, putem nadležnog ministarstva, mislim da će to biti upravo moje Ministarstvo, osigurati im pravnu pomoć, kako bi u roku od osam dana od dana kada su primili prekršajne naloge uložili pravovremeno žalbe’, kaže Bošnjaković.

Ističe da ‘niti Vlada nema namjeru to plaćati, niti će to ribari plaćati’. ‘Čim se podnese žalba na te prekršajne naloge, to nije pravomoćno i s te strane to je prva radnja koju ćemo poduzeti’, dodaje.

S obzirom na strah hrvatskih ribara da zbog tih kazni neće moći prelaziti granicu, hrvatski ministar pravosuđa odgovara: ‘To ćemo vidjeti kad analiziramo rješenja i kad se podnesu žalbe. Jer, kad se podnesu, to više nije pravomoćno, a kad nije pravomoćno u tom trenutku ne proizvodi pravne učinke’, pojašnjava.

30.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014