NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Hrvatska

VUČIĆ PRIHVATIO POZIV Stiže u Hrvatsku za desetak dana: 'Razgovori neće biti laki ni ugodni'

Foto: Hina

Foto: Hina

Vučić je kazao kako je za Srbiju ‘veoma važan’ poziv iz Zagreba.

Autor: Hina/CroExpress

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prihvatio je u srijedu poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da sredinom veljače posjeti Zagreb i poručio kako na Pantovčak dolazi ‘u najboljoj vjeri da zajedno učinimo nešto dobro za našu djecu i našu budućnost’.

‘Ti razgovori neće biti ni laki, ni ugodni, ali vjerujem - bit će veoma korisni za naše građane, i za Srbe i Hrvate’, rekao je Vučić na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s predsjednikom Europskog parlamenta Antonijom Tajanijem.

Vučić je kazao kako je za Srbiju ‘veoma važan’ poziv iz Zagreba, a najavio je da će razgovarati sa svim hrvatskim dužnosnicima, predstavnicima srpske zajednice te da će ‘posjetiti i obične ljude, Srbe koji žive u Hrvatskoj danas’.

‘Nije trenutak u kojem bismo se mi, Srbi i Hrvati, trebali nadmudrivati o težini riječi koje ćemo izgovoriti i razmišljati o tome kako će naša javnost reagirati’, ocijenio je Vučić, koji očekuje da će dvodnevni posjet Hrvatskoj biti realiziran 12. i 13. veljače

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u utorak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u službeni posjet Zagrebu sredinom veljače ocijenivši kako je za taj susret ‘sazrelo vrijeme’.

‘U dobroj vjeri kako obostrano postoji želja nadići prijepore i događaje koji nas drže taocima prošlosti te osigurati napredak našim narodima i državama, pozvala sam predsjednika Aleksandra Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj sredinom veljače’, poručila je Grabar-Kitarović.

‘Želim time otvoriti novu stranicu u našim odnosima’, naglasila je Grabar Kitarović u pozivu srbijanskom predsjedniku Vučiću.

01.02.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014