NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Hrvatska

PLENKOVIĆ IZIGNORIRAO NAJAVU VUČIĆEVA DOLASKA I PORUČIO 'Hrvatska se ne temelji na vrijednostima iz NDH'

Foto: Hina/Daniel Kasap

Foto: Hina/Daniel Kasap

Srbija je izložbom o ustaškom logoru Jasenovcu u New Yorku pokušala povezati NDH i današnju Hrvatsku.

Autor: Hina/CroExpress

Srbija je izložbom o ustaškom logoru Jasenovcu u New Yorku pokušala povezati NDH i današnju Hrvatsku, što službeni Zagreb nikada neće dopustiti, kazao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice vlade u četvrtak i pritom nijednom riječju nije spomenuo skorašnji dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Hrvatsku.

Plenković je u uobičajenom osvrtu na protekle događaje u uvodnom dijelu sjednice kazao da je vlada dostojanstveno obilježila Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, gdje ju je predstavljala njezina potpredsjednica i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić.

S druge strane, ‘Srbija je izložbom u New Yorku pokušala instrumentalizirati tu temu i staviti poveznicu između današnje Hrvatske i NDH, a mi znamo da se današnja Hrvatska temelji na sasvim drugim vrijednostima’, kazao je Plenković.

‘Dapače, to smo dokazali i u našem Ustavu i u Domovinskom ratu i nećemo dopustiti instrumentaliziranje koje bi današnju Hrvatsku prikazalo u negativnom svjetlu’, naglasio je.

‘Mislim da je izuzetno važno to stalno ponavljati. To je stav koji ćemo artikulirati svim susjedima i međunarodnoj zajednici’, kazao je Plenković, koji se nijednom riječju nije osvrnuo na skorašnji dolazak srbijanskog predsjednika Vučića u Zagreb na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

01.02.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014