NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

Hrvatska

(FOTO) PROSVJED PROTIV VUČIĆA 'Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu'

Foto: Hina/Damir Senčar

Foto: Hina/Damir Senčar

Foto: Hina/Damir Senčar

Policija zabranila pristup prosvjednicima na Gornji grad.

Autor: Hina/CroExpress

Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i udovice branitelja počeli su na Trgu bana Josipa Jelačića prosvjed protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb.

Prosvjed je počeo u 10 sati pod velikim transparentom ‘Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu’.

Prosvjedni skup zbog dolaska Aleksandra Vučića u Hrvatsku

Umirovljeni general Željko Sačić, jedan od organizatora prosvjeda, izvijestio je nazočne da je njihov prosvjedni skup na Trgu sv. Marka zabranjen, iako su policiji uredno najavili skup.

Najavio je da će prosvjednici nakon skupa otići do Kamenitih vrata, do kuda mogu, kako bi se čuo i njihov glas. Nakon intoniranja hrvatske himne prosvjednici su povicima
‘Izdaja, izdaja’ izrazili svoje nezadovoljstvo policijskim postupkom.

Na prosvjedu se nose hrvatske zastave, zastave HOS-a i HSP-a, te županijskih Udruga branitelja.

Predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
Rozalija Bartolić rekla je u petak na konferenciji za novinare da će prosvjedom ‘Istinom u budućnost’ udovice i branitelji iskazati nezadovoljstvo Vučićevim posjetom jer smatraju da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog i odgovornog sugovornika za rješavanje brojnih problema između dviju zemalja.

Trg sv. Marka je pod jakom policijskom blokadom.

H20180212008801

Policija je izvijestila da je uoči dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb 'temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata' privremeno ograničila pristup Markovu trgu.

'S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju', priopćila je zagrebačka policija.

Prosvjedni skup zbog dolaska Aleksandra Vučića u Hrvatsku

Prosvjed organizira Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

12.02.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014