NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

VUČIĆ STIGAO U ZAGREB Pogledajte kako ga je hrvatska predsjednica dočekala

Foto: Hina

Foto: Hina

Foto: Hina

Foto: Hina

Foto: Hina

Foto: Hina

Dvoje dužnosnika na Pantovčaku razgovaraju u četiri oka.

Br. pregleda: 2573

Autor: Hina/CroExpress

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u ponedjeljak ujutro u Hrvatsku, u posjet koji bi trebao relaksirati napete odnose dviju država i potaknuti rješavanje brojnih otvorenih pitanja iz vremena rata i raspada zajedničke države 1990-tih.

Svečani doček šefu srbijanske države priredila je u svome uredu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja ga je prošli mjesec pozvala u posjet.

Vučić je nakon dolaska izvršio ceremonijalni pregled Počasno-zaštitnu bojnu, dok je u pozadini limena glazba svirala 'Mi smo garda hrvatska'.

Dvoje dužnosnika na Pantovčaku razgovaraju u četiri oka, a kasnije će im se priključiti izaslanstva u kojima je nekoliko ministara, koordinatora za otvorena pitanja kao i predstavnici manjina i udruga nestalih u ratu.

Grabar-Kitarović i Vučić razgovarat će o otkrivanju sudbine 1945 nestalih osoba, povratu kulturnog blaga opljačkanog u Hrvatskoj za vrijeme rata, suradnji u progonu osumnjičenih ratnih zločinaca, položaju manjina i neriješenoj granici, najavio je predsjedničin ured.

Nakon izjava za novinare oko 12,30 sati, Vučić odlazi na Markov trg na odvojene sastanke s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Plenković je prošli tjedan najavio da s Vučićem želi razgovarati o ratnoj odšteti, a Vučić mu je uoći puta odgovorio da će dobiti 'odgovoran i ozbiljan odgovor'.

12.02.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014