NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

09.12.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Sjeverne Amerike

SPOMENIK ŽRTVAMA KOMUNIZMA Hrvati u kanadskom Windsoru prikupili još 11.000 dolara

Foto: Ivan Grbešić Facebook

Foto: Ivan Grbešić Facebook

Ukupni iznos doprinosa iz hrvatske zajednice bit će prijavljen nakon završetka svake kampanje.

Br. pregleda: 1277

Autor: CroExpress

Nekoliko stotina župljana prisustvovalo je u nedjelju, 10. veljače, u crkvi sv. Franje Asiškoga u kanadskom Windsoru predstavljanju doprinosa od $11,000 za spomenik žrtvama komunizma. Uz to, svetom misom obilježena je 58. obljetnica smrti blaženog kardinala Alojzije Stepinca kojeg su komunističke vlasti osudile na 16 godina zatvora.

- Velika hvala Hrvatskoj zakladi Windsora koja je povela akciju, kao i svim župljanima koji su podržali ovu akciju, fra. Ljubi Lebi, Kardinal A Stepinac Kolo i Tamburici, Društvu kršćanskih žena, Kolumbusovim vitezovima i nogometnom klubu Windsor Croatia – poručio je putem Facebooka Ivan Grbešić, predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske.

- Ovaj doprinos je doveo kampanju uprave TTL-a prikupljanja sredstava jedan korak bliže završetku. Spomenik žrtvama komunizma služit će kao javni podsjetnik na milijune žrtava komunizma (uključujući i naše Hrvate i Hrvatice) i donijet će patnju tih žrtava u svijest javnosti. Izgradnja spomenika u Ottawi će početi 2018., a zakazan je završetak krajem 2018. ili početkom 2019. godine – naveo je Grbešić.

Druge hrvatske zajednice diljem Kanade trenutno su u različitim fazama u kampanjama prikupljanja sredstava. Ukupni iznos doprinosa iz hrvatske zajednice bit će prijavljen nakon završetka svake kampanje.

>>> HRVATSKE KATOLIČKE ŽUPE KANADE DONIRALE 40.000 DOLARA Za spomenik žrtvama komunizma, Glasnović poručio: 'Hvala svim patriotima'

13.02.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014