NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.02.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

DAVID BOŠNJAK 'HAZE' 'Tata mi je rekao: morat ćeš dvostruko više raditi nego Nijemac; tako je i bilo...'

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

U petak izdaje novi album.

Br. pregleda: 5159

Autor: Z.S.

David Bošnjak (28), u Njemačkoj poznat pod svojim reperskim imenom Haze, u petak izdaje novi album. Sve popularniji glazbenik nakon toga kreće i na koncertnu turneju.

Za one koji još ne znaju tko je, David se javnosti nedavno predstavio u prilogu emisije 'Germania', koja predstavlja ljude migrantskog porijekla.'Tata mi je rekao kad sam bio mali: morat ćeš dvostruko više raditi nego Nijemac. I tako je i bilo kroz život', kaže Haze. David je rođen u Villingenu, a školovao se i živi u Karlsruheu. Otac Ivan mu je u Njemačku došao raditi prije rata, a majka je bila u posjetu ujaku pa su se tako i upoznali.

David kaže kako je imao hrvatsko djetinjstvo. Čitao je hrvatski, jeo hrvatska jela, išao u hrvatsku crkvu, slušao hrvatsku glazbu. 'Onda izađeš i odjednom si u Njemačkoj', priča David. Obitelj je polagala puno važnosti u njegovo obrazovanje i zato je, kaže, osoba kakva je danas. 

Njegove pjesme na YouTubeu imaju ukupno preko 10 milijuna pogleda. Jedna od najnovijih, 'Weisch-weisch', u dva je mjeseca sakupila 1,2 milijuna. A zanimljivo, kao mlađi pet je puta bio najbolji klasični gitarist Baden-Württenberga. No, njegova glazbena karijera otišla je u drugom pravcu. Sve je počelo bezazlenim objavama na YouTubeu, a dovelo ga do toga da u petak, 16. veljače, izdaje novi album 'Die Zwielich' i kreće na veliku turneju.

U Stuttgartu su karte jednostavno planule tri mjeseca prije koncerta, a organizatori su morali uzeti veću dvoranu.

14.02.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014