NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

12.12.2018
tekst
tekst

Hrvatska

U DELNICAMA I DO TRI METRA SNIJEGA 'Vojska pomaže našem narodu u nevoljama'

Foto: MORH

Foto: MORH

1000 vojnika u spremnosti.

Br. pregleda: 1509

Autor: Hina/CroExpress

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u petak u Delnicama gdje pripadnici Oružanih snaga RH pomažu u čišćenju velikih količina napadalog snijega s prometnica i važnijih punktova, kako su pravodobno reagirali te stavili 1000 vojnika u spremnost.

Pomažemo našem narodu u nevoljama, to nam je zadaća, istaknuo je.

Ministar Krstičević također je istaknuo da je Hrvatska vojska prošle godine pomagala kada su u različitim dijelovima Hrvatske bili požari i poplave, a ove zime pomaže pri uklanjanju velike količine snijega.

'Jučer smo čistili snijeg u Gospiću, Donjem Lapcu i Korenici a danas u Delnicama pomažemo sa 140 vojnika te u Petrinji, U kontaktu smo sa županima i gradonačelnicima', kazao je ministar. Ocijenio je da je delnički gradonačelnik Ivica Knežević učinio najviše što je mogao da grad funkcionira u ovim okolnostima.

'Naša zadaća i odgovornost je da kroz organizaciju i proces otklonimo sve posljedice nevremena da se situacija stabilizira, zajedno i u sinergiji', naglasio je Krstičević.

Delnički gradonačelnik Knežević rekao je kako je naša vojska 'nezamjenjiv čimbenik u rješavanju mnogih situacija, a ovo je jedna teška životna situacija Gorskog kotara i ovoga grada. Bez njih ne bi mogli odraditi ovako velik obim posla kao što je odrađen danas', dodao je gradonačelnik Knežević.

Vojnici s lopatama te uz pomoć mehanizacije - buldožera, freza i kamiona uklanjaju velike nanose snijega s prometnica te čiste prilaze kućama.

U Delnicama je prema posljednjem mjerenju visina snijega 136 centimetara, ali ga je u zapusima mjestimice i do tri metra.

24.02.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014