NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

10.12.2018
tekst
tekst

Hrvatska

(VIDEO) PSIHIJATAR ČELIĆ BELJAKU 'Valjda ćemo saznati da je Stjepan Radić pušio marihuanu', Beljak mu poručio da 'smota joint'

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Ćelić mu je na to ironično poručio kako je postao stručnjak za ovisnosti i odvikavanja od vrijednosti HSS-a.

Autor: Hina/CroExpress

Saborska rasprava o Nacionalnoj strategiji i Akcijskom planu suzbijanja zlouporabe droga u 2016. u utorak je na samom početku preskočila na politički kolosijek, pa dok je čelnik HSS-a Krešo Beljak, zazivajući legalizaciju kanabisa, dijagnosticirao HDZ-ovcima ovisnost o vlasti, iz te su mu stranke uzvraćali kako još samo čekaju da obznani da je i Stjepan Radić pušio marihuanu.

‘Po korištenju kanabisa Hrvatska je u razini s velikim većinom zemalja EU. Mislite da je turizam u Amsterdamu razvijen zato što je to prekrasan grad? Ne! Zbog nečeg drugog. Velik broj Hrvata odlazi tamo umjesto da Nizozemci dolaze ovamo’, kazao je Beljak, inače zagovornik legalizacije marihuane.

Zanimalo ga je i koliko je umrlih od predoziranja kanabisom, upitavši koliko je lani umrlo od predoziranja alkoholom koji je, podsjeća, posve legalan.

HDZ-ov Ivan Ćelić poručio je Beljaku da krade ideje Živog zida. ‘Valjda ćemo tijekom rasprave saznati da je i Stjepan Radić pušio marihuanu’, istaknuo je Ćelić, koji je kao psihijatar obrazlagao da marihuana ima razorniji učinak na mozak mladog čovjeka nego heroin.

‘Iako je tema droga, u našoj domovini najviše je ovisnost o vlasti, posebno kod HDZ-a. Bili ste ovisni o dr. Ivi Sanaderu, pa o Jadranki Kosor, danas o Andreju Plenkoviću, a sutra o nekom novom. To je najveći problem! Nažalost, za vas lijeka nema’, uzvratio je Beljak.

Ćelić mu je na to ironično poručio kako je postao stručnjak za ovisnosti i odvikavanja od vrijednosti HSS-a.

‘Beljak je pokazao da je stručnjak za ovisnosti jer sve više istaknutih članova HSS-a izlazi. On je stručnjak za odvikavanje od istinskih tradicionalnih vrijednosti HSS-a, pa će možda biti ta nova dijagnoza u nekom novom dijagnostičkom priručniku’, rekao je.

Beljak mu je poručio da 'smota jedan joint' jer će mu 'odmah biti lakše'.

13.03.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014