NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

12.12.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

(VIDEO) BIOGRAD Grad po mjeri čovjeka za dinamičan i zanimljiv godišnji odmor

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, Biograd na moru danas je poznati turistički i posebice nautički centar.

Br. pregleda: 4572

Autor: CroExpress

Dovršavajući posao oblikovanja Zemlje, Stvoritelj zamijeti da u ruci drži još pregršt ljudskoj kolijevci namijenjenih ljepota. Zadivljen neponovljivom modrinom mora koje je čas prije uvukao duboko pod skute Europe, sve preostale mu krasote ispusti usred tog Jadrana. Tako po legendi nasta krajolik kojim već čitavu jednu vječnost dominira grad Biograd.

Nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, Biograd na moru danas je poznati turistički i posebice nautički centar u samom središtu jadranske obale.

Gradić koji je narastao upravo do veličine pogodne za život po mjeri čovjeka, leži na poluotoku okruženom modernim marinama i rivom s koje se pruža nezaboravan pogled na jedan od najslikovitijih morskih tjesnaca Pašmanski kanal i otočiće koji su po njemu razasuti.

Zanimljiv zemljopisni položaj u srcu jadranske obale u okružju nacionalnih parkova i parkova prirode, dugogodišnja turistička tradicija, te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao odredišta za zanimljiv i dinamičan godišnji odmor.

14.03.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014