NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

Svijet

RUSIJA ODGOVARA SAD-U 'Svaki projektil koji lansirate na Siriju ćemo srušiti i uništiti lansirna mjesta'

Foto: kremlin.ru

Foto: kremlin.ru

Washington je zaprijetio 'silovitim odgovorom' protiv Sirije.

Br. pregleda: 1096

Autor: CroExpress

Ruska vojska zadržava pravo srušiti projektile i uništiti lansirna mjesta u slučaju američke agresije na Siriju, rekao je ruski veleposlanik u Libanonu, Alexander Zasypkin.

Zasypkin je naglasio da će se 'ruske snage suočiti s bilo kakvom američkom agresijom na Siriju, presrećući rakete i gađajući lansirna mjesta', prenosi Russia Today.

Ponovio je rusko stajalište da se optužbe za kemijski napad od strane sirijskih vlasti koristi kao opravdanje za napad te da će 'američka i zapadna eskalacija protiv Sirije dovesti do velike krize'.

Podsjetimo, Washington je zaprijetio 'silovitim odgovorom' protiv Sirije nakon navodnog napada kemijskim oružjem u predgrađu Damaska, za kojeg krivi sirijsku vladu. UN-ovo vijeće sigurnosti u utorak je odbilo tri rezolucije kojima se poziva na istragu navodnog korištenja kemijskih oružja u Siriji, a posljednju takvu predložila je Rusija. 

Rusija tvrdi da njeni stručnjaci na terenu nisu našli nikakve tragove kemijskih oružja niti žrtve koje se liječi od kemijskog trovanja. 

11.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014