NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

14.12.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

TREBAJU NAM INICIJATIVE KOJE NAS SPAJAJU, A NE RAZDVAJAJU Jedna takva održat će se od 20. do 22. travnja u Ozlju

Petar Ćurić i gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić

Petar Ćurić i gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić

Dolaze Pavuna, Raspudić, Antunović...

Br. pregleda: 1326

Autor: CroExpress

Konferencija 'Branding Hrvatske' održat će se od 20 do 22. travnja u Dvorcu Zrinskih i Frankopana u Ozlju.

Kako organizatori navode, 'riječ je o jednom od najznačajnijih nacionalnih projekata u Hrvatskoj uopće, a ove godine konferencija iz brendiranja nacije i javne, kulturne i znanstvene diplomacije bavit će se prvenstveno pitanjem – opstanka'.

Trebaju nam inicijative koje nas spajaju

Inicijator i direktor konferencije Petar Ćurić, povratnik iz Engleske, smatra da polako, ali sigurno, izumiremo kao narod. A ono malo što je ostalo podijelilo se po svemu po čemu je moglo.

'Krcate su nam novine politike, a nitko ne govori o državništvu. TV dnevnici bruje o uhljebima, ali spominje li itko lidere? Trebaju nam inicijative koje nas spajaju, a ne razdvajaju!', kaže Ćurić.

Na 'Branding Hrvatske' konferenciji izlagat će neki od najuspješnijih hrvatskih povratnika, useljenika, a možda i budućih povratnika. Sve u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatskom maticom iseljenika, Hrvatskom gospodarskom komorom, Karlovačkom županijom – te ove godine pod posebnim pokroviteljstvom Grada Ozlja.

Pavuna, Raspudić, Antunović...

Od predavača nastupit će mnoga poznata imena: Davor Pavuna, Martina Filjak, Andrija Čolak, Miroslav Vrankić, Goran Bandov, Marija Selak, Zdenka Weber, Anja Bauer, Nino Raspudić, Višnja Starešina i drugi.

Tu su i pojedinci s neospornim financijskim utjecajem: Plinio Cuccurin jedan je od 10 najbogatijih Hrvata po Forbesu, 'kralj nafte' Tomislav Antunović jedan od najuspješnijih bosanskih Hrvata.Tu su i rođeni Ozaljčanin, mladi operni pjevač Leon Košavić koji je nedavno debitirao u Kraljevskoj operi u Londonu te globalna super-zvijezda Stjepan Hauser (2CELLOS) koji će na konferenciji sudjelovati putem video-linka.

Ipak, kako kažu organizatori, najveća posebnost konferencije je u interaktivnoj komunikaciji predavača s polaznicima; gleda se izbjeći pretjerana 'akademičnost' te u opuštenoj, neformalnoj atmosferi postavljati pitanja i otvarati dijalog. 

11.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014