NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

BiH

IZETBEGOVIĆ O NOVOM RATU U BIH 'Ne mislim da će ga biti, no moramo se pripremati za 'ne daj Bože''

Foto: Hina

Foto: Hina

Izetbegović je ocijenio kako nema ničega lošega u tome što vojne tvornice u BiH povećavaju proiozvodnju.

Autor: Hina/CroExpress

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je u četvrtak kako ne vjeruje da će u njegovoj zemlji ponovo doći do oružanih sukoba i rata ali je potvrdio kako će se provoditi pripreme za suočavanje s takvim scenarijem ukoliko bi se takvo što ipak ostvarilo.

‘Ne mislim da će se itko usuditi da u BiH ponovo počne konflikt... no to ne znači da mi ne trebamo reagirati i pripremati se za svaki mogući scenarij’, kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Bio je to njegov komentar ranije izjave predsjednika vlade Federacije BiH Fadila Novalića koji je govorio o potrebi jačanja i ‘zaokruživanja’ vojne industrije u tom entitetu koja sve više jača i nalazi nova tržišta u inozemstvu.

Izetbegović je ocijenio kako nema ničega lošega u tome što vojne tvornice u BiH povećavaju proiozvodnju i prodaju te osvajaju nova tržišta.

‘Mi sigurno nećemo trošiti novac na kupnju raketnih sustava, zrakoplova i trošiti stotine milijuna dolara i eura kako to rade naši susjedi i ne znam zašto to njima treba, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju’, kazao je Izetbegović dodajući kako to može biti važmo ne samo s komercijalnog stajališta.

‘Radit ćemo to za tržište ali i za 'ne daj Bože'‘, kazao je Izetbegović.

Pojasnio je kako je ipak potrebno biti oprezan u situaciji kada se, primjerice, od policije Republike Srpske pokušava stvoriti oružana sila te stigmatizirati Bošnjake koji su, kako je kazao, obranili BiH. 

13.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014