NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

09.12.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

MALI HRVATI IZ RUMUNJSKE Borave u zemlji svojih predaka

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Središnji državni ured podržava ovakvu suradnju škola.

Autor: CroExpress

Državni tajnik Zvonko Milas primio je u četvrtak, 12. travnja 2018., učenike, pripadnike hrvatske nacionalne manjine u Rumunjskoj, koji su u Hrvatsku stigli u pratnji profesora Petra Hategana.

Učenici se nalaze u posjetu Osnovnoj školi ‘Dr. Ivan Merz’ u Zagrebu, u okviru projekta ‘Prijateljstvom protiv različitosti’. Cilj projekta je suradnja između hrvatskih škola u Karaševu i OŠ ‘Dr. Ivan Merz’, kao poticaj razvoja socijalnih vještina i učeničkih kompetencija te prihvaćanje različitih kultura.

Između ostalog, tijekom svog boravka u matičnoj domovini, učenici su se upoznali s kulturnim i povijesnim znamenitostima Zagreba, posjetili su Hrvatsko zagorje te aktivno sudjelovali u nastavi. Dogovoren je i uzvratni posjet škola te će zagrebački učenici posjetiti hrvatske učenike u Rumunjskoj.

Državni tajnik Milas pozdravio je ovakav vid suradnje ističući važnost približavanja Hrvatske djeci te uspostavljanje veza Republike Hrvatske s pripadnicima hrvatske manjine u Rumunjskoj. Središnji državni ured podržava ovakvu suradnju škola jer se međusobno upoznaju učenici, pripadnici hrvatskog naroda, koji žive i odrastaju u različitim državama.

16.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014