NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

10.12.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

U JEDNOM OD NAJSTARIJIH IRSKIH GRADOVA Održana prva Sveta misa na hrvatskom jeziku

Foto: Hrvatski katolici u Irskoj

Foto: Hrvatski katolici u Irskoj

Družili se s biskupom.

Autor: CroExpress

U srijedu, 11. travnja 2018. održana je u katedrali Presvetoga Trojstva u irskome gradu Waterfordu (Biskupija Waterford & Lismore) prva Sv. misa na hrvatskome jeziku.

Na početku Sv. mise okupljene je pozdravio u svojoj stolnoj crkvi domaći biskup, mons. Alphonsus Cullinan, koji je na koncu Sv. mise podijelio svoj blagoslov. Mons. Cullinan se rado zadržao i na druženju nakon mise, razgovarajući sa okupljenim vjernicima. Istaknuo je važnost uzajamnoga obogaćivanja istinskim vrijednostima koje u sebi imamo i sa sobom nosimo. Posebno je istaknuo važnost brige za odrastanja djece - u suvremenom svijetu koji je vrijednosno jako kompliciran i složen. 


Kako javljaju Hrvatski katolici u Irskoj, cjelokupni susret je prošao u izuzetno radosnoj atmosferi - sa željom: uskoro se ponovno susresti!

Waterford je grad na jugoistočnoj obali Irske. Jedan je od najstarijih gradova na području ove zemlje. Dugo je vremena glasio kao najstariji, no posljednja arheološka istraživanja taj su 'naslov' doveli u pitanje.

Foto: Vadrefjord / Wikimedia commons

16.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014