NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

14.12.2018
tekst
tekst

BiH

JAVNI NATJEČAJ Hrvatima u BiH 24 milijuna kuna za kulturne, obrazovne, zdravstvene projekte

Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Prijave se podnose zaključno do 16. svibnja.

Autor: CroExpress/Hina

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je u ponedjeljak Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH, za što je u hrvatska država ove godine u proračunu osigurala 24 milijuna kuna.

Prijave se podnose zaključno do 16. svibnja, a na natječaj se mogu prijaviti pravne osobe, primjerice udruge koje su registrirane i djeluju najmanje dvije godine u BiH.

Programi i projekti za koje se mogu prijaviti su različiti - od izgradnje, obnove i opremanja ustanova kulture te zaštite i obnove spomenika kulture, do podrške najznačajnijim kulturnim manifestacijama.

Hrvatska je spremna financijski poduprijeti javna glasila na hrvatskom jeziku, nabavu knjiga i časopisa hrvatskih nakladnika za škole (od osnovne do sveučilišta) i narodne knjižnice, te izdavanje djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu i časopise od kulturološkog značenja.

Pravne osobe registrirane u BiH mogu računati i na financijsku potporu za izgradnju, obnovu i opremanje obrazovnih i zdravstvenih ustanova, kao i za infrastrukturne i druge projekte koji promiču održivi povratak i opstanak Hrvata u BiH. Prednost će imati programi koji jamče dugoročnije učinke za opstojnost Hrvata u BiH koji se provode u partnerstvu s pravnim osobama iz Hrvatske, koje financijski podupire lokalna zajednica, te oni kod kojih je vidljiva jasna provedivost i održivost.
Središnji državni ured ističe da iz spomenutih 24 milijuna kuna ne kani financirati programe/projekte čija je svrha korist članova udruge/zaposlenika pravne osobe, projekte subjekata ovisnih o bilo kojem političkom usmjerenju ili stranci, kao ni jednokratne manifestacije poput okruglih stolova, seminara, proslava obljetnica.

Koje uvjete prijavitelji moraju ispuniti i koju dokumentaciju priložiti popisano je u javnom natječaju objavljenom na mrežnim stranicama Ureda. Provjerite ovdje

16.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014