NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

09.12.2018
tekst
tekst

Zanimljivosti

HRVATSKI DOMINIKANAC SVJETSKI REKORDER Srećko je s kolegama s koledža tri dana veslao 'na suhom'

Srećko Koralija, treći s desna (foto: St Edmund's College Cambridge)

Srećko Koralija, treći s desna (foto: St Edmund's College Cambridge)

Ergometar cijelo vrijeme nije smio stati da bi rekord mogao biti srušen.

Autor: CroExpress, IKA

Deset članova St. Edmund's koledža sveučilišta u Cambridgeu postavilo je 13. travnja svjetski rekord u najbržem kontinuiranom veslanju na ergometru (veslački simulator) na 1000 kilometara u teškaškoj kategoriji (75+ kg). Među njima je i jedan hrvatski svećenik.

S veslanjem su počeli 10. travnja u podne u teretani koledža. Ergometar cijelo vrijeme nije smio stati da bi rekord mogao biti srušen. Jedna osoba u svakom je trenutku morala veslati, što je zahtijevalo dobro planiranje.

Nakon tri dana konstantnog veslanja i nevjerojatne predanosti svih sportaša, u 15:48 u petak prošli su granicu od 1000 kilometara. Da odveslaju ovu udaljenost trebalo im je 75 sati, 47 minuta i 59 sekundi.

Među rekorderima nalazi se i hrvatski dominikanac, brat Srećko Koralija koji na sveučilištu u Cambridgeu piše svoj doktorski rad, a usput se bavi i veslanjem na ergometru. 

Srećko je studirao u Zagrebu, Fribourgu, Oxfordu, Rimu te na Woolf Institute u Cambridgeu. Velika strast su mu jezici, a barata s njih čak osamnaest.

17.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014