NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Vjera

IMAO JE SAMO OSAM GODINA KADA JE BOGU OTVORIO SVOJE SRCE 'Želim postati svećenik te širiti milosrđe i dobrotu dušama grješnika'

Foto: Book.hr

Foto: Book.hr

Sveti Leopold Mandić.

Br. pregleda: 3760

Autor: CroExpress/I.A.

Drugi kanonizirani hrvatski svetac - Leopold Mandić kojeg slavimo 12. svibnja, znan je kao 'prijatelj ljudi', dobri i milosrdni ispovjednik.

Iako malen rastom, svega 135 centimetara, njegova ljubav prema čovjeku, a nadasve Bogu, bila je neizmjerna. Punih 40 godina neumorno je ispovijedao ljude od jutra pa sve do kasnog poslijepodneva, a bio je poznat po tome što je i sam molio za one čije je ispovijedi slušao.

No, ima jedan događaj iz života ovog sveca koji je bio prvi znak njegovog poziva. Dogodio mu se kad je imao osam godina.
'Jednog dana počinio sam prijestup koji mi se nije učinio teškim i dan danas ga smatram takvim.
Sestra mi je to zamjerila te me odvela kod župnika da me odriješi od grijeha i odredi pokoru. Ispovjedio sam svoj grijeh kojeg je on oštro osudio te me prisilio da kleknem posred crkve.
Ispunjen bolom rekao sam si: Zašto se treba tako oštro ponašati prema djetetu zbog jednog tako laganog prijestupa. Kada odrastem želim postati svećenik i ispovjednik te širiti milosrđe i dobrotu dušama grješnika', zabilježene su riječi sveca koje su bile gotovo kao proricanje vlastita života.

11.05.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014