NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.12.2018
tekst
tekst

Sport

KOHORTA PREKRIŽILA BJELICU Nakon što je postao trener Dinama

Foto: Kohorta Facebook

Foto: Kohorta Facebook

Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor na dvije godine.

Autor: Z.S.

Bivši igrač NK Osijeka, Nenad Bjelica, od jučer je za neke najzagriženije navijače ovog kluba postao prošlost.

Na Facebook stranici navijačke skupine Kohorta objavljena je fotografija prekriženog grafita na kojem se nalazi Bjelica, a sve nakon što je u utorak postao novi trener zagrebačkog Dinama. Naravno, navijači mu zamjeraju što će odsad kune zarađivati u klubu čiji je savjetnik Zdravko Mamić, omražen među ultrasima svih hrvatskih klubova.

Bjelica je sve do prije tjedan dana bio trener poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana, no dobio je otkaz zbog niza slabih rezultata u završnici sezone.

Tijekom igračke karijere Bjelica je igrao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru i Kärnten. Sakupio je i devet nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Bio je odličan playmaker, poznat po onome što Miroslav Ćiro Blažević naziva 'krajnjom intimom s loptom'.

Trenersku karijeru je započeo tamo gdje je završio igračku, u austrijskom Kärntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, da bi od 2016. do 2018. bio trener Lecha.

Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor na dvije godine, a službeno predstavljanje bit će u srijedu u 12 sati u klupskim prostorijama.

16.05.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014