NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

PREMIJER PLENKOVIĆ Danas se sastaje s najstarijom hrvatskom dijasporom

Rumunjski Hrvati (foto: hrvatiizvanrh.hr)

Rumunjski Hrvati (foto: hrvatiizvanrh.hr)

Posjet Rumunjskoj.

Br. pregleda: 1047

Autor: CroExpress

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u službenom posjetu Rumunjskoj, 17. i 18. svibnja 2018. godine, gdje će se susresti s predstavnicima najstarije hrvatske dijaspore.

Bit će i susreta na vrhu - s predsjednicom Vlade Rumunjske Vasilicom-Vioricom Dăncilă, predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom i predsjednikom Zastupničkog doma Rumunjske Nicolaem-Liviuem Dragneaom.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Razgovarat će se o političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Rumunjske te jačanju suradnje u okviru Europske unije i NATO-a. Bit će riječi i o planovima za predsjedanje Rumunjske i Hrvatske Vijećem Europske unije u sklopu trija s Finskom, kao i o daljnjoj podršci zemljama jugoistočne Europe na putu u euroatlantske integracije.

Po dolasku u Bukurešt, predsjednik Vlade obići će Međunarodni sajam obrane, aeronautike i sigurnosti 'Black Sea Defense and Aerospace 2018' na kojem svoje proizvode izlaže i devet tvrtki iz Republike Hrvatske. Tijekom dana sastat će se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Rumunjskoj.

17.05.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014