NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

HRVATSKI VJERNICI I MEDIJI U NJEMAČKOJ, POZOR! Na snagu stupa novi crkveni zakon o objavi fotografija iz vaših misija, zajednica, župa...

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Zakon o crkvenoj zaštiti podataka (KDG) stupa na snagu 24. svibnja.

Br. pregleda: 3540

Autor: CroExpress

Njemačka katolička crkva donijela je odluku prema kojoj je svim crkvenim organizacijama zabranjeno javno objavljivati fotografije djece mlađe od 16 godina bez odobrenja njihovih roditelja.

Ovo se odnosi na sve fotografije na kojima se djeca dobro vide, uključujući grupne fotografije. Odluku je u travnju donijela Konferencija Diözesandatenschutzbeauftragten, a objavila ju je prije nekoliko dana.

Roditelji će od sada morati biti informirani o tome koje se fotografije žele objaviti, s kojom svrhom te gdje će i koliko dugo fotografije biti objavljene. Mora ih se uputiti u rizike objavljivanja fotografija na internetu te o mogućnosti da svoju suglasnost mogu uvijek povući.

Iako je riječ o odluci čiji je cilj zaštita djece, ne slažu se svi s njom, ne vjerujući da će polučiti željene rezultate. Federacija njemačke katoličke mladeži (BDK), primjerice, kritizirala je odluku. Smatraju da se njome postavljaju prepreke koje otežavaju modernizaciju kroz rad u digitalnim medijima. Umjesto zabrane, vjeruju da bi se djecu i mlade te one odgovorne za rad s njima trebalo snažnije educirati.

Zakon o crkvenoj zaštiti podataka (KDG) stupa na snagu 24. svibnja.

17.05.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014