NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Vijesti iz misija

Potpora Hrvatskome katoličkome sveučilištu vrijednim donacijama iz Kanade

47551 (1)

47551 (1)

Donacija je uručena rektoru prof. dr. Željku Tanjiću

Autor: CroExpress/IKA

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i doc. dr. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju boravili su od 9. do 13. svibnja u Torontu u Kanadi na poziv Marka Radočaja, predsjednika Odbora HDZ Toronta. Podružnica HDZ-a Toronto odlučila je svoj tradicionalni godišnji banket posvetiti Hrvatskome katoličkom sveučilištu i sva sredstva prikupljena na donatorskoj večeri darovali su za potrebe Sveučilišta.

Večera je održana 12. svibnja u župnoj dvorani župe Presvetoga Trojstva u Oakvilleu i na nju se odazvalo 250 gostiju i prijatelja među kojima su, uz organizatore i domaćine, bili i svećenici mons. Ivan Vukšić, delegat za Kanadu, župnik iz Oakvillea, don Ilija Petković, župnici iz Toronta, vlč. dr. Mladen Horvat iz Mississauge, vlč. Tomislav Kasić s kapelanom vlč. Nikolom Platužićem, fra Jozo Grubišić iz Norvala te milosrdnice iz Oakvillea. Među uzvanicima bila je i generalna konzulica Republike Hrvatske u Torontu Andreja Javor sa suprugom.
Među uzvanicima su bili i mnogi naši iseljenici u Kanadi koji sve više uviđaju važnost Sveučilišta za cjelokupni razvoj Hrvatske.

Rektor Tanjić obratio se okupljenima, zahvalio Radočaju i Organizacijskom odboru HDZ-a Toronto na pozivu i odluci da tako podupru rad Sveučilišta. Ukratko je predstavio rad Sveučilišta, njegov dosadašnji razvoj, važnost, postignute rezultate i planove.

Skupu se obratio i doc. dr. Krunoslav Novak koji već nekoliko godina zajedno vlč. dr. Mladenom Horvatom, župnikom iz Toronta, radi na prikupljanju pomoći za opremanje televizijskog i radio studija na Kampusu sveučilišta, a za potrebe studija komunikologije. On je istaknuo velikodušnost hrvatskih ljudi u južnom Ontariju i njihovu spremnost za pomoć Sveučilištu ne samo kroz novčane priloge, nego i savjetom i prije svega molitvom.

Dan prije, u petak 11. svibnja rektor Tanjić i docent Novak susreli su se i s predstavnicima Kanadsko-hrvatske gospodarske komore te su nazočili 16. godišnjoj poslovnoj gala večeri u Burlington Convention Centre upriličenoj u povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih veza između Kanade i Hrvatske, na kojoj se okupilo oko 600 uzvanika.
Tijekom večeri predane su nagrade za vodstvo, inovativnosti i izvrsnosti unutar hrvatsko-kanadske zajednice kao značajan doprinos hrvatskih Kanađana kanadskom društvu u cjelini.

 Tom prigodom predstavnici Kanadsko-hrvatske gospodarske komore John Marion, predsjednik Komore, Ivan T. Grbešić i Joe Draganjac uručili su rektoru Tanjiću i docentu Novaku ček u iznosu od 5.000 kanadskih dolara za potrebe Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Cijelo vrijeme boravka u Kanadi rektor Tanjić i docent Novak bili su gosti dr. Mladena Horvata, župnika župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi koja duhovno i materijalno podupire rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta. S vlč. Horvatom rektor Tanjić i docent Novak slavili su euharistijsko slavlje na svetkovinu Uzašašća i tom prigodom zahvalili župljanima i vlč. Horvatu na svesrdnoj pomoći koju već nekoliko godina pružaju Sveučilištu.

17.05.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014