NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Sport

ŠVICARSKI BANKARI POZABAVILI SE NOGOMETNIM PRVENSTVOM Hrvati imaju 0,2 posto izgleda za osvajanje, a favoriti su Nijemci

Foto: HNS

Foto: HNS

Upotrijebili alate kojima se služe u predviđanjima kretanja cijena na ekonomskim tržištima.

Br. pregleda: 1208

Autor: CroExpress/Hina

Hrvatski nogometaši imaju 0,2 posto izgleda za osvajanje naslova svjetskih prvaka na skorašenjem SP-u u Rusiji, a prvi favoriti su Nijemci sa 24 posto izgleda za obranu naslova osvojenog 2014. u Brazilu, zaključili su analitičari švicarske UBS banke upotrijebivši alate kojima se služe u svojim predviđanjima kretanja cijena na svjetskim ekonomskim tržištima.

Hrvatska reprezentacija je po izgledima za trijumf u Rusiji svrstana u istu skupinu s reprezentacijama Srbije, Senegala, Islanda i Južne Koreje.

Naše nogometaše neće ohrabriti ni prognoza da za ulazak u finale imaju 0,9 posto izgleda, za polufinale 4,4 posto, za četvrtfinale 15 posto, a za plasman u nokaut fazu 24,7 posto. 

Prognoza UBS-ovih analitičara temelji se na statističkom modelu u kojem su korišteni rezultati s prethodnih pet završnih turnira SP-a, procjena snage momčadi prema igračima koji bi trebali zaigrati u Rusiji, kao i rezultati iz kvalifikacija.

Osim Njemačke, kvantitativna metoda analitičara, koji raspolažu najvećim portfeljom na svijetu, najbolje izglede za osvajanje pobjedničkog trofeja u Rusiji dala je Brazilu (19,8 posto) i Španjolskoj (16,1 posto).

'Njemačka i Brazil imat će lagan posao na početku, dok Španjolska u skupini, već na startu, ima za suparnika Portugal, aktualnog prvaka Europe', izjavio je šef UBS-ova odjela za raspodjelu imovine na progresivnim tržištima Michael Bollinger.

Prema ovoj analizi Engleska, Francuska, Belgija i Argentina su reprezentacije koje se nalaze u drugom krugu favorita

'Sudbina Argentine će umnogome ovisiti o formi njihovih najvećih zvijezda, što je, prema našem mišljenju, nepredvidiv faktor i teško ga je obuhvatiti našom kvantitativnom metodom', zaključio je Bolliger.

17.05.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014