NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.12.2018
tekst
tekst

Kultura

HERCEGOVAČKA VEČER U BERLINU Ove godine u znaku Zapadnohercegovačke županije

Foto: Roko Prka

Foto: Roko Prka

Održan je kulturno zabavni program.

Autor: Roko Prka

Protekloga je vikenda u Berlinu održana četvrta po redu 'Hercegovačka večer' koja se ove godine održavala u znaku Zapadnohercegovačke županije.

Gosti hrvatske zajednice u Berlinu bili su članovi Hrvatskog kulturnoumjetničkog društva 'Hercegovac', a u kulturnom, zabavnom i glazbenom programu nastupili su i glazbena skupina 'Kamen' iz Hercegovine, 'Tomi Bend' iz Berlina, veliki folklor Hrvatske katoličke misije Berlin kao i krizmanici HKM Berlin.

Održan je kulturno zabavni program s naglaskom na kulturnu, gospodarsku, gastronomsku i društveno-političku prezentaciju Županije Zapadnohercegovačke i Hrvata Hercegovine.

Hercegovačkoj večeri nazočio je, mežu ostalima, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić sa svojim suradnicima, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljevića sa suradnicima, predstavnici Općine Grude, kao i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Prije početka kulturnog i zabavnog programa održan je sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu predvođenih Željkom Matićem, na kojem je bilo govora o situaciji u Bosni i Hercegovini i djelovanju Hrvata u SR Njemačkoj.

29.05.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014