NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Vijesti iz misija

KARDINAL BOZANIĆ S VODITELJIMA KATOLIČKIH MISIJA 'Neka vam u vašem radu svijetli primjer bude bl. Alojzije Stepinac'

Foto: IKA

Foto: IKA

Delegacija u Nadbiskupskom dvoru.

Autor: CroExpress/IKA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je 6. lipnja u Nadbiskupskom dvoru delegaciju voditelja hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu na čelu s preč. dr. Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Uz preč. Markića, susretu su prisustvovali vlč. Stjepan Čukman, voditelj HKM Nica i delegat Hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu, o. Tomislav Kraljević, OP, voditelj HKM Pariz, fra Tomo Anđić, OFM, voditelj HKM Brisel, fra Mišo Sirovina, OFM, voditelj HKM Rotterdam i fra Ljubomir Šimunović, OFM, voditelj HKM London.

U razgovoru, preč. Markić i prisutni voditelji katoličkih misija izvijestili su kardinala o životu i djelovanju hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu, zahvalivši mu na svesrdnoj podršci. Kardinal Bozanić zahvalio im je za njihov rad, osobito u djelu povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske, potičući ih da posebnu pozornost i nadalje posvećuju čuvanju spomena na duhovnu i kulturnu baštinu hrvatskog naroda.

Kardinal je također zamolio okupljene voditelje da u svom pastoralnom radu promiču istinu o svetom svjedočanstvu života i ljubavi prema Bogu, Crkvi, čovjeku i domovini bl. Alojzija Stepinca čiju 120. obljetnicu rođenja i 20. obljetnicu beatifikacije obilježavamo ove godine: 'Neka vam u vašem radu svijetli primjer bude upravo bl. Alojzije Stepinac i njegova ljubav prema istini koju je bio spreman potvrditi i mučeničkom smrću.'

06.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014