NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Poslovne vijesti

DRŽAVA NEĆE Zemljište od krucijalne važnosti za nacionalnu povijest gdje se okrunio slavni Zvonimir?

Foto: Google maps

Foto: Google maps

Vrijedno 300 tisuća eura.

Autor: CroExpress

Zemljište uz Put Majdana, na granici Solina i Klisa, koje se nalazi unutar zone spomenika kulture, crkve svetog Petra i Mojsija gdje se okrunio slavni Zvonimir, u puku poznatije kao Šuplja crkva, oglašeno je na prodaju, javlja Slobodna Dalmacija.

Kada je riječ o nekretninama koje imaju status kulturnog dobra Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara nalaže da se pravo prvokupa ponudi državi i jedinicama lokalne samouprave, no, po svemu sudeći, nitko od njih nije trenutno zainteresiran za kupnju zemljišta od krucijalne važnosti za nacionalnu povijest.

Vice Gizdić, vlasnik kuće i dvorišta, odnosno posjednik spomenutog terena, ukupne površine 1216 četvornih metara, zastupan po svome opunomoćeniku, ponudio je prvokup Ministarstvu državne imovine, Županiji splitsko-dalmatinskoj, te Općini Klis na čijem se katastarskom području nalazi Šuplja crkva.

Ukupna vrijednost svih spomenutih nekretnina, kako se navodi, procijenjena je na 300 tisuća eura.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, s državne adrese još nije stigao nikakav odgovor prodavatelju i njegovu zastupniku, dok će županijski vijećnici o tome raspravljati na zasjedanju svoje Skupštine, u utorak, u sklopu posljednje točke zasad predloženog dnevnog reda.

11.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014