NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

10.12.2018
tekst
tekst

Aktualno

'HRVATSKI I EUROPSKI INTERES' Njemački ministar unutarnjih poslova podržao ulazak Hrvatske u šengenski prostor

Foto: Hina

Foto: Hina

Susret s Božinovićem.

Autor: CroExpress/Hina

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak se u Berlinu sastao s njemačkim saveznim ministrom Horstom Seehoferom koji je čvrsto podržao ulazak Hrvatske u šengenski prostor. 

U izjavi za Hinu Božinović je istaknuo da je njegov njemački kolega čvrsto podržao ulazak Hrvatske u šengenski prostor što je ocijenio ne samo hrvatskim već i europskim interesom.
'Jačanje europske sigurnosti najkonkretniji je doprinos projektu EU u ovom trenutku o čemu smo postigli potpuno suglasje', ocijenio je Božinović.

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u svom je priopćenju nakon sastanka navelo da su u središtu razgovora bili migracijska kretanja preko zapadnog Balkana. Kao država članica EU s dugom vanjskom granicom prema Bosni i Hercegovini za Hrvatsku je od posebne važnosti sprječavanje nedopuštenih ulazaka, stoji u priopćenju
'Moramo sve učiniti da bismo postigli djelotvornu zaštitu vanjskih granica radi sprječavanja ilegalnih migracija i postizanja više sigurnosti u EU. Suzbijanje ilegalnih migracija je težište našeg zajedničkog djelovanja. Moj hrvatski kolega i ja smo suglasni da ćemo nastaviti dobru bilateralnu suradnju', kazao je Seehofer.

15.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014