NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

10.12.2018
tekst
tekst

Zabava

FOTOGALERIJA U Crikvenici prvi put održan Festival kanat i štorij 'Na palade', već se veselimo idućem izdanju

Foto: TZG Crikvenica

Foto: TZG Crikvenica

130 godina turizma u Crikvenici.

Autor: CroExpress

U prvi dan središnje proslave povodom 130. godišnjice organiziranog turizma u Crikvenici, 14. lipnja, ušli smo uz ‘Crikvenički vremepolov’, u kojem je sudjelovalo dvadesetak oldtimer automobila iz Rijeke i okolice, dame i gospoda iz Udruge ‘Pehinarska gospoda’ te uz Festival kanat i štorij ‘Na palade’. Festival je to koji je sinoć premijerno održan, a čijem se sljedećem održavanju već sada veselimo.

Svi prisutni su mogli uživati u nastupu izvođača koji su nas vratili u vrijeme kada su crikveničke terase bile popularna okupljališta i podiji za ‘plesnjake’. Tako je sinoć glavni crikvenički trg bio jedna velika terasa kojom je odjekivala primorska nota. ‘Crikvenice moja’, ‘Adio Crikvenice’, ‘Moja mala kala’ – samo su neke od pjesama koje su prošlu večer začinile dozom nostalgije. 

Ovo premijerno izdanje festivala je posvećeno albumu ‘Crikvenice moja’, kojeg je Turističko društvo Crikvenica izdalo prije točno 30 godina, točnije 1988. To je bila godina u kojoj se slavilo punih 100 godina turizma u Crikvenici.

Osim pjesama s navedenoga albuma, izvodile su se i neke druge pjesme iz prošlih vremena. Festival je otvorila klapa ‘Tić’ svojim nastupom, a nakon pozdravnih govora direktorice Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijane Biondić i gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine, svojim nastupima publiku su zabavljali: Marino Ferenčić, Helena Brajković, Joso Butorac, Mario Battifiaca, Neven Barac, Damir Kedžo, Hrvoje Hegedušić, Martina Majerle, Mateo Resman, Klapa Sveta Jelena, Slavko Ivančić i Karin Kuljanić.

Voditelji festivala i zabavljači publike bili su Mario Battifiaca i Marino Ferenčić, a umjetnički voditelj Robert Grubišić.

FOTOGALERIJA:

18.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014