NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

10.12.2018
tekst
tekst

Hrvatska

HRVATSKA JAČA ODNOSE S AUSTRIJOM I NJEMAČKOM 'Podržavaju naš napor za ulazak u Schengen'

Foto: vlada.hr

Foto: vlada.hr

Plenković je boravio u petak i subotu u Poguschu i Wachauu.

Autor: Roko Prka

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, u sklopu dvodnevnog posjeta Austriji, razgovarao je sa saveznim kancelarom Republike Austrije Sebastian Kurzom, a jedan od zaključaka sa sastanka je kako Austrija podržava hrvatske napore za ulazak u Schengen.

- Hrvatska ima dvije ambicije na razini tješnje integracije, a to su ulazak u Schengenski prostor i Eurozonu te stoga pozdravljam to što i Njemačka i Austrija podržavaju hrvatske napore za ulazak u Schengen – kazao je Plenković nakon sastanka.

Dodao kako da je njegov posjet Austriji, kao i nedavni posjet Münchenu, posvećen jačanju odnosa Hrvatske s Austrijom i Njemačkom, odnosno Štajerskom, Donjom Austrijom i Bavarskom.

-- To su bitne zemlje u Njemačkoj i Austriji i zbog Hrvata koji ovdje žive, ali prije svega zbog snažnih gospodarskih odnosa koje imamo i koje će Vlada unaprjeđivati - poručio je hrvatski premijer.

Plenković je boravio u petak i subotu u Poguschu i Wachauu. U Poguschu je sudjelovao na tradicionalnom okupljanju 'Kleine Zeitunga', kojemu su prisustvovali predsjednik Republike Austrije Alexander Van der Bellen i savezni kancelar Republike Austrije Sebastian Kurz. U Wachauu se sastao sa saveznim kancelarom Republike Austrije Sebastianom Kurzom, a potom je sudjelovao na Europa-Forumu u raspravi na temu 'Europa koja štiti: Izazovi sigurnosti i bobe protiv ilegalnih migracija'.

19.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014