NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

10.12.2018
tekst
tekst

Zabava

NAJVESELIJI GRAD U HRVATSKOJ U proteklih nekoliko dana bila je Crikvenica

Foto: TZG Crikvenica

Foto: TZG Crikvenica

130 godina turizma.

Autor: CroExpress/PR

Crikvenica je u razdoblju od 14. do 17. lipnja zasigurno bila najveseliji i najzabavniji grad u Lijepoj našoj, obzirom da je u navedenom razdoblju održana središnja svečanost velike obljetnice - 130 godina organiziranog turizma.

Kako i priliči, ovaj veliki jubilej započeo je Svečanom sjednicom Skupštine Turističke zajednice Grada Crikvenice koja je održana 13. lipnja u hotelu ‘Omorika’. Uz brojne uzvanike te turističke djelatnike s crikveničke rivijere i šire, sjednici je prisustvovao i ministar turizma Gari Cappelli, posebno potaknut velikim značajem crikveničke rivijere za razvitak hrvatskoga turizma te nizom osvojenih nagrada, kako za samu Rivijeru, tako i za djelatnike u turizmu. Ministar je, uz čestitke, poseban naglasak stavio na kvalitetu crikveničkog turizma koji se vremenom sve više bliži terminu ‘turistička godina’ umjesto ‘turistička sezona’.

Prisutne je u ime Grada Crikvenice pozdravio gradonačelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Crikvenice, Damir Rukavina. U svome je govoru prezentirao Crikvenicu kao grad budućnosti, grad koji teži bogatom kulturno-zabavnom životu tijekom cijele godine, a iz čijeg će rječnika riječ ‘sezonalnost’ vrlo skoro biti izbačena.

Ispred Turističke zajednice Grada Crikvenice kao domaćina i organizatora proslave ovog jubileja, riječ je uputila direktorica Marijana Biondić. U svojem je obraćanju direktorica zahvalila svim djelatnicima u sektoru turizma bez kojih Crikvenica ove godine zasigurno ne bi slavila ovu veliku obljetnicu, a kao ključ uspjeha kvalitetnog turizma istaknula je važnost razvitka rivijere u skladu sa europskim i svjetskim trendovima. 

‘Važnu kariku u razvojnom lancu crikveničkog turizma čine ljudi – turistički djelatnici. U prošlosti su upravo njihove vizije i znanja bili osnovni preduvjet i čvrsti temelj na kojima i dan danas gradimo turizam. Kao i nekada, uloga ljudi, nove ideje, implementacija novih znanja te poštivanje tradicije, kulture i običaja osnovni su elementi razvoja grada i kvalitete našega turizma.’ – istaknula je Biondić. 

Najsvečaniji trenutak večeri bila je dodjela priznanja koja su dodjelili ministar, gradonačelnik i direktorica, a priznanje za doprinos razvoju turizma na području Rivijere Crikvenica dobili su Jadran d.d. Crikvenica, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika Terme Selce te Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske. Nakon službenog dijela večeri, okupljeni su nastavili druženje uz domjenak i glazbu.

Prvi dan proslave, četvrtak 14. lipnja, bio je rezerviran za povratak u prošlost ‘Crikveničkim vremeplovom’, u kojem je sudjelovalo dvadesetak oldtimer automobila iz Rijeke i okolice, dame i gospoda iz Udruge ‘Pehinarska gospoda’ te Festivalom ‘Na palade’. Festival je to kanta i štorij koji je u premijerno održan u našemu gradu, a čijem se sljedećem izdanju veselimo već sada. Glavni crikvenički trg tog je dana bio velika plesna terasa na kojoj su se izvodile pjesme s albuma ‘Crikvenice moja’, kojeg je još davne 1988. godine izdalo Turističko društvo Crikvenica. Osim pjesama s navedenoga albuma, izvodile su se i neke druge pjesme iz prošlih vremena, a svojim su nastupima publiku zabavljali: Marino Ferenčić, Helena Brajković, Joso Butorac, Mario Battifiaca, Neven Barac, Damir Kedžo, Hrvoje Hegedušić, Martina Majerle, Mateo Resman, Klapa Sveta Jelena, Slavko Ivančić i Karin Kuljanić. Umjetnički ravnatelj i realizator festivala bio je glazbeni producent, aranžer, klavijaturist, glazbenik i autor brojnih glazbenih uspješnica Robert Grubišić, a za dobru atmosferu pobrinuli su se voditelji Mario Lipovšek Battifiaca i Marino Ferenčić.

S plesne terase, već drugi dan proslave, zakoračili smo u diskoteku. Trg Stjepana Radića bio je disko na otvorenome, prepun disko kugli, gramofonskih ploča, šljokica, atraktivnih plesnih kostima, balona i sl. Poznati glazbeni hitovi poput pjesama iz filma ‘Groznica subotnje večeri’ ili hitova Michaela Jacksona u izvedbi Super Cover benda rasplesali su sve posjetitelje.

U nedjelju, 17. lipnja, nastavili smo s programom. S bogatog gastro stola posjetitelji su imali priliku kušati ‘1300 slatko-slanih poljubaca’ – ukusne i maštovite finger food zalogajčiće ugostitelja s područja grada, neizostavnu vinsku kapljicu Vinarije Pavlomir, a uživati se moglo i uz bogatu ponudu cocktaila, među kojima je i slavljenički cocktail napravljen isključivo za navedeni jubilej, naziva ‘Crikvenica’. Centralni dio programa posljednjeg dana proslave 130 godina turizma u Crikvenici započeo je nešto iza 21 sat i to pozdravnim govorom gradonačelnika Rukavine i direktorice Biondić te nastupom Putokaza. Gošća večeri, umjetnica Ana Rucner, svojim je izvanrednim nastupom oduševila publiku, a prisutni su mogli uživati i u posebnim svjetlosnim efektima vrhunskog laser showa.

Valja naglasiti da Crikvenica, osim središnje proslave, 130 godina organiziranog turizma slavi čitavu godinu te u narednim mjesecima nudi mnoštvo događanja. U jesenskom dijelu godine, uoči Svjetskog dana turizma, priprema se prigodni program na koji Vas pozivamo već sada!

FOTOGALERIJA:

20.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014