NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

10.12.2018
tekst
tekst

Kultura

SVJETSKI DAN GLAZBE Ovako su to obilježili Lošinjani

Plesom i pjesmom Lošinjani obilježili Svjetski Dan glazbe

Plesom i pjesmom Lošinjani obilježili Svjetski Dan glazbe

Lošinjani su prvi put proslavu 'Svjetskog Dana glazbe' održali 1993. godine.

Autor: CroExpress

Usuret Svjetskom Danu glazbe, Lošinjski glazbenici i izvođači za svoje su sugrađane i goste održali nastupe duž malološinjske Rive lošinjskih kapetana.
U promenadi duž malološinjske rive predstavili su se lošinjski Puhački orkestar Josip Kašman, Lošinjske mažoretkinje, Zumba Lošinj i Folklorno društvo Manfrina.

U zajedničkom nastupu Puhačkog orkestra Josip Kašman i Lošinjskih mažoretkinja uživali su brojni gledatelji, a oduševili su ih nastupi Folklornog društva Manfrina te plesačice Zumbe Lošinj.
Koncertom su događanje upotpunile lokalne klape; Klapa Čikat i Klapa Augusta te Zbor Vittorio Craglieto zajednice Talijana Mali Lošinj.

Svi izvođači, uključujući i tehnički dio ekipe (ozvučenje, itd.) u čast Svjetskog Dana glazbe odradili su 'pro bono' svoje nastupe. Inače, Svjetski dan glazbe slavi se 21. lipnja u više od 110 država svijeta na pet kontinenata i to još od 1982 godine. Tog dana na nastup su pozvani svi glazbenici; profesionalci i amateri. I Lošinj kao mjesto bogatog lokalnog glazbenog naslijeđa, prvi je put proslavu 'Svjetskog Dana glazbe' održao 1993. godine.

Izuzevši Osorske glazbene večeri, festival klasične glazbe od nacionalnog značaja koji se održava u Osoru od 1976. godine, u Malom Lošinju u srpnju se održavaju i Dani Josipa Kašmana, slavnog 'kralja baritona' rođenog 1850. u Malom Lošinju. Kulturno zabavne manifestacije na otoku Lošinju ovog ljeta uključuju pregršt plesno pjevačkih nastupa, stoga pridružite se Lošinjanima i uživajte u notama otoka vitalnosti.

21.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014