NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Kultura

UZBUDLJIVA PRIČA O TRADICIJI Želite li saznati kako se plete mreža, mlaća slama ili pere roba 'po starinski' i uživati u tradiciji, posjetite Selce

Foto: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Foto: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Sedmi po redu etno festival '(Sr)etno Selce'.

Autor: CroExpress

Svatko tko je boravio u Selcu, simpatičnom turističkom mjestu na crikveničkoj rivijeri, zasigurno je sa sobom ponio samo lijepe uspomene.

Posjet i boravak u Selcu postat će još posebniji jer ćete uskoro doživjeti kako je to kada Selce postane (sr)etno. Naime, 29. i 30. lipnja, na tri lokacije u tom primorskom mjestu (trg, Harmica i Polača), održat će se sedmi po redu etno festival naziva '(Sr)etno Selce'.

Rivijera Crikvenica s ponosom predstavlja svoju tradiciju kao vrijedan i važan turistički proizvod u obliku manifestacija, a '(Sr)etno Selce' je zasigurno jedna od njih. Festival je to koji uspješno povezuje 'nekada' i 'sada', staro i novo, polaganiji povijesni ritam, navike i običaje s dinamičnom sadašnjošću.

Uzbudljiva će se priča o tradiciji i ove godine pretočiti u prezentaciju narodnih običaja, živopisnih nošnji, raznolikih umjetničkih izričaja i domaćih proizvoda.
Među ostalim, održavat će se sajam tradicijskih i eko proizvoda, degustacija tradicionalnih jela te prezentirati tradicijske vještine i običaji, kao što su pranje odjeće 'po starinski', šivanje, pletenje mreže, mlaća slame - običaj koji se inače održava zimi, tj. na mesopusni utorak. Običaj je to koji je popraćen Selačkim kolom.

Oba dana program započinje u 21 sat povorkom mještana u narodnim nošnjama koja će obići mjesto, nakon čega slijedi zabavni, glazbeni, gastro i etno program na različitim, ranije navedenim lokacijama u mjestu.

U zabavnom programu sudjeluju sljedeći izvodači: KUD 'Neven', Folklorna grupa udruge umirovljenika 'Sunce', Klapa 'Sveta Jelena', Klapa 'Tramuntana', KUD 'Ive Jelenović', KUD 'Sveti Juraj', plesna skupina KUD-a 'Vatroslav Lisinski', KUD 'Moslavina-Kutina', glazbeni sastav 'Trio Crikvenica', glazbeni sastav 'Klamaruša', glazbeni sastav 'Mistral', Neven Barac, glazbeni sastav 'Putokazi'.


Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica

28.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014