NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.02.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

REBIĆU ANTE I MAASAI ZNAJU ZA TE Hrvatski dres tražena je roba i među pripadnicima legendarnog afričkog plemena

Foto: Vedran Vidak

Foto: Vedran Vidak

Imoćanin u Keniji.

Br. pregleda: 3182

Autor: Zoran Stupar

Da je hrvatski dres brend kakvog nema nijedna reprezentacija svijeta već znaju i ptice na grani. Ali čovjek se svejedno iznenadi kad dođe u neku daleku zemlju gdje ga prema tom dresu odmah 'identificiraju'. Takva se situacija dogodila imotskom fotografu Vedranu Vidaku.

'Već davno sam isplanirao putovanje u Keniju sa svojim sinom. Tada nismo razmišljali do kada će Hrvatska ostati na Svjetskom prvenstvu. Čim smo sletjeli u Keniju, odmah je bila utakmica s Rusima. Nas dvojica ulazimo u prepuni klub u Nairobiju i odmah ludnica, svi viču Croatiaaa, Croatiaaa, svi žele dres, potežu za rukav, šalju piće. Iznenadio sam se kad sam vidio kako slave hrvatske golove', priča nam Vedran. Tu su ostali bez Modrićevog dresa; Kenijac ih je doslovno plačući molio da mu ga daju.

Put ih je dalje odveo u Maasai Maru rezervat gdje se susreću s pripadnicima plemena Maasai.

'Ja sam Africi bio mnogo puta, a moj sin prvi put. Kao pravi Imoćanin ne skida dres Ante Rebića. Prišli su nam Maasai muškarci i na lošem engleskom kažu: 'Vi ste iz Hrvatske!' Mislim se otkud oni to znaju, a oni mi kažu: 'To je hrvatski dres'. Svi žele taj dres, što sad da napravimo? I kažem im u redu, dajemo vam dres ako u njemu otplešete tradicionalni Maasai ples. I to je to'.

Tako je nastala i naslovna fotografija na čijem se ustupanju Vedranu ovim putem zahvaljujemo.

Vedranove avanture možete pratiti na njegovom Instagramu. Svakako bacite oko, fotografije su doista izvrsne!

10.07.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014