NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.02.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

FANTASTIČAN MOTIV ZA 'VATRENE' Znate li koja se utakmica igrala na današnji dan prije 20 godina, u skoro pa isti sat?

Foto: Hina/Damir Senčar

Foto: Hina/Damir Senčar

Obljetnica velikog uspjeha.

Br. pregleda: 3212

Autor: Z.S.

Bilo je to prije točno 20 godina. Gotovo u sat – utakmica je na Parku prinčeva započela u 21h. Prvo je sjajno iz okreta zabio Robert Prosinečki. Zatim još ljepše Nizozemac Boudewijn Zenden. Pobjedu Hrvatskoj donijeli su golom Davor Šuker, onim svojim poznatim udarcem 'iz koljena', i raspoloženi Dražen Ladić. Hrvatska je ostvarila svoj najveći nogometni rezultat u povijesti – brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.Iako je francuski reprezentativac Emmanuel Petit (robustan momak, unatoč 'malom' imenu) nakon što je Hrvatska izgubila polufinale od 'Trikolora' rekao da će nam biti svejedno hoćemo li pobijediti ili izgubiti u utakmici za treće mjesto, Hrvatska je bila izuzetno motivirana. I svladala je tada nogometnu velesilu, Nizozemsku.

U srijedu u 20 sati Hrvatska igra polufinale Svjetskog prvenstva protiv Engleske. Točno 20 godina, skoro u sat, nakon najvećeg uspjeha u povijesti. Ovaj put suparnik je jednako snažan – svi igrači Gordog Albiona igraju u jednoj od dvije najjače nogometne lige svijeta – ali i motiv je jednako snažan: prestići uspjeh generacije Šukera, Bobana, Jarnija, Vlaovića... Ispisati najznačajniju stranicu u povijesti hrvatskog nogometa i jednu od najznačajnijih u povijesti hrvatskog sporta.

Uz Vatrene će biti svi Hrvati diljem svijeta, u domovini i iseljeništvu. Nadajmo se da će nam ova obljetnica na kraju ostati u odličnom sjećanju.


Čitajte još:

'ZABORAVITE 'IT'S COMING HOME'' Vodeći australski medij pozvao Australce da navijaju za Hrvatsku

(VIDEO) KAKVA LEGENDA Ivanišević u svom stilu poručio: 'Glupo je dva puta izgubiti u polufinalu. I samo ne od Engleza...'

DALIĆ 'Nije nam bitno tko je s druge strane, došli smo uživati i veseliti se'

11.07.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014