NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

12.12.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Sjeverne Amerike

(VIDEO) OKRŠAJ HRVATSKIH DIVOVA U TORONTU Čilić nadjačao Ćorića, kanadski Hrvati im zapjevali 'Moja Hercegovina'

Foto: DAVID ILIFF / wikimedia commons

Foto: DAVID ILIFF / wikimedia commons

Čilić s navijačima (foto: Ivan Grbešić)

Foto: Ivan Grbešić

Borna Ćorić s g. Grbešićom i njegovom suprugom (foto: Ivan Grbešić)

Foto: Ivan Grbešić

Ovo je sedma pobjeda Čilića u isto toliko mečeva protiv Ćorića.

Br. pregleda: 3083

Autor: Hina/CroExpress

U okršaju dva najbolja hrvatska tenisača u 2. kolu teniskog turnira u Torontu Marin Čilić je sa 6-3, 3-6, 6-1 svladao Bornu Ćorića nakon dva sata i četiri minute igre.

Sedmi tenisač svijeta je u prvom setu servirao pet aseva, a Ćorić dva te je uz to napravio i dvije dvostruke greške. Čilić je u prvom setu imao realizaciju prvog servisa 100 posto i spasio je dvije break lopte, a Ćoriću je jednom uzeo servis za rezultat 6-3.

U drugom setu drugačija slika. Ćorić je servirao pet aseva, uzima jedan servis Ćiliću i bolji je na prvom servisu tako da ovaj set on dobija sa 6-3.

Treći set opet donosi dominaciju Čilića koji servira šest aseva i dva puta uzima servis 20. tenisaču svijeta za 6-1 i pobjedu u meču.

U meču je Čilić servirao ukupno 12 aseva, a Ćorić osam, spasio je sedam od osam break lopti i uzeo je Ćoriću tri puta servis.

Ovo je sedma pobjeda Čilića u isto toliko mečeva protiv Ćorića. U trećem kolu najboljeg hrvatskog tenisača čeka pobjednik susreta između Argentinca Diega Schwartzmana i Amerikanca Sama Querreya. Protiv Schwartzmana, 12. na ATP ljestvici, Čilić ima omjer pobjeda i poraza 1-1, dok je u šest mečeva protiv Querreya, 32. tenisača svijeta, hrvatski tenisač upisao šest pobjeda.   

Jedan od najljepših trenutaka susreta dogodio se kad su kanadski Hrvati, koji su se u lijepom broju okupili na tribinama, zapjevali 'Moja Hercegovina'. Video je objavio Ivan Grbešić, predsjednik Savjeta Vlade za Hrvate izvan Hrvatske.

08.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014