NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

09.12.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

SVEĆENIK PORUČIO TORCIDI 'Koreografija Presvete Bogorodice je za pohvalu, ali...'

Foto: Hina

Foto: Hina

Preobrazba srca vodi preobrazbi života.

Br. pregleda: 8960

Autor: CroExpress

Torcida u je u utakmici pretkola Europske lige protiv Steaue napravila doista jedinstvenu koreografiju; uz lik Gospe napisali su 'Najvjernija odvjetnica Hrvatske'.


Lijepo je to izgledalo na tribinama, a koreografiju je prokomentirao i onaj kome je to poziv – don Ante Žderić.

Don Ante je svećenik iz Župe Gospe Fatimske na splitskim Škrapama. Evo što je napisao na svom Facebooku:

'Divna je i dojmljiva koreografija Torcide na splitskom Poljudu, kada je na početku utakmice prikazan lik Presvete Bogorodice, okružen svjetlima i bojama zastava Hrvatske i Vatikana. Natpis ispod - FIDELISSIMA ADVOCATA CROATIAE (NAJVJERNIJA ODVJETNICA HRVATSKE) - savršeno odgovara prikazanom tom koreografijom. To i jest časni naziv Majke Božje koji joj je dala Crkva u našem narodu. Torcida za prikazano zaslužuje svaku pohvalu i 'kapa do poda'! 

Ali... (
uvijek postoji to - ali) Ukoliko je koreografija s Gospinim likom i natpisom njoj u čast motivirana samo traženjem pomoći s neba da Hajduk prođe dalje, računajući i na naklonost Majke Božje pred nadolazeći blagdan Velike Gospe, onda je to plitko poigravanje sa svetim. No, ukoliko bi članovi Torcide u ove dane iskrena srca pristupili ispovijedi, molitvi i euharistiji, i u tome ustrajali, onda bi koreografija s Poljuda bila nemjerljivo više od divne simbolike, koju ovako predstavlja. 

Dobri su to momci (i cure), ali sveti lik Majke Božje upravo poziva na preobrazbu srca koja počinje - kajanjem. Preobrazba srca vodi preobrazbi života. A Hajduk?! Pa Bože moj, i Gospa je Torcida!'

10.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014