NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

BiH

UKLESALI U SPOMENIK POSEBNE RIJEČI Franjo Tuđman dobio spomenik u Tomislavgradu

foto: TomislavCity

foto: TomislavCity

Djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića.

Br. pregleda: 1384

Autor: CroExpress/HMS

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, Franji Tuđmanu, svečano je otkriven u petak na istoimenom trgu u Tomislavgradu.

Na spomeniku, koji je djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića, zapisane su riječi koje je Tuđman izrekao 1993. godine prilikom posjeta Tomislavgradu: 'Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska'.

U ime obitelji Tuđman spomenik je otkrio Miroslav Tuđman, a u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ.

Svečanom otkrivanju spomenika prisustvovali su dr. Ivić Pašalić, direktor zaklade 'Dr. Franjo Nevistić', izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivana Perkušić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, dopredsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković te ministri u Vladi HBŽ, Stipan Šarac i Petar Galić. 

'Podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod', navodi se u priopćenju.

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata opštine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, zaklada “Dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba i Općina Tomislavgrad.

10.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014