NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Svijet

NJEMAČKU PARALIZIRALO JAKO NEVRIJEME Ali vrućine ne jenjavaju, trajat će do listopada

Foto: Snimka zaslona YouTube

Foto: Snimka zaslona YouTube

Teški vremenski uvjeti.

Br. pregleda: 2502

Autor: CroExpress/Hina

Nakon višetjednih ekstremnih vrućina i suše Njemačku je u četvrtak poslijepodne poharalo nevrijeme u kojem je ozlijeđeno nekoliko osoba a promet je u mnogim dijelovima Njemačke bio paraliziran satima.

Nevrijeme koje je nakon tjedana suše i vrućina prošlo preko Njemačke u smjeru zapad-istok najviše je ugrozilo željeznički promet. Djelomično su za promet bile zatvorene važne željezničke trase između Hamburga i Berlina, te Hamburga i Koelna.
Zbog olujne fronte na pola sata je u četvrtak predvečer bila zatvorena i najveća njemačka zračna luka u Frankfurtu. U toku večeri je otkazano preko 150 letova.

Troje ljudi je ozlijeđeno kada je u Bad Vilbelu pored Frankfurta u jednom kafiću olujni nalet vjetra istrgnuo rolete koje su pale na goste na terasi. Na jednoj od najprometnijih cestovnih prometnica, A3 koja od sjeverozapada vodi ka jugoistoku zemlje, promet je usred ljetnih praznika bio zatvoren satima zbog grana koje su ležale po kolniku. Iako je došlo do blagog zahlađenja, meteorolozi ne predviđaju kraj vrućina u Njemačkoj.'Vruće dane s preko 30 stupnjeva Celzija možemo očekivati do listopada', priopćila je Njemačka meteorološka služba (DWD) u petak.

10.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014