NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

HRVATSKI MINISTAR HEROJ Pomogao spasiti ljude iz olujnog mora na Braču

Foto: 24 sata

Foto: 24 sata

Marko Pavić.

Br. pregleda: 2107

Autor: CroExpress

Hrvatsku je u utorak popodne zahvatilo nevrijeme a u olujnom moru pokraj Milne na otoku Braču zateklo se dvoje državljana Srbije u čijem spašavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, piše 24sata.hr.

Pola sata borili su se Beograđani Tihomir Proševski i njegova kćer Violeta s nevremenom pokušavajući usidriti brod, ali sidro im je bilo preslabo pa se u jednom trenutku konop koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona.

Proševski je skočio s broda da rasplete konop, a za njim je u strahu skočila i njegova kćerka. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su spustiti ljestve i više se nisu mogli popeti na brod.

Vidjevši ljude u moru koji su se našli između oštrog stijenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju spasiti svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Hrvatske Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani zaljeva doplivao još jedan mještanin u pomoć. Boreći se s olujnim vjetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspjeli dovesti do obale, a brod prema plaži.

17.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014