NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

Hrvatska

PONOS HRVATSKE Mladi informatičari osvojili srebrnu i bronačnu medalju na olimpijadi

Foto: Hina/Hrvatski savez informatičara

Foto: Hina/Hrvatski savez informatičara

U Varšavi.

Autor: CroExpress/Hina

Mladi hrvatski informatičari iz zagrebačke XV. gimnazije - Josip Klepec (4. razred) osvojio je srebrenu, a Paula Vidas (4. razred) brončanu medalju na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se održava od 12. do 18. kolovoza u Varšavi, priopćio je Hrvatski savez informatičara.

Učenici XV. gimnazije Dominik Fistrić (3. razred) i Leonard Inkert (4. razred) natjecanje su završili na samoj granici bronačnih medalja.

Na ovom međunarodnom natjecanju učenika u programiranju nastupilo je 55 natjecatelja iz 13 zemalja. S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade. Nastup mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Hrvatska informatička reprezentacija u Zagreb se vraća u subotu 18. kolovoza, u 11:20 sati.

18.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014