NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

MANIFESTACIJA DUGA 50 GODINA! 'Ribarski tjedan' u Crikvenici neće propustiti niti jedan ljubitelj mora i ribe

Foto: TZG Crikvenica

Foto: TZG Crikvenica

Zabave neće nedostajati.

Autor: CroExpress

Uskoro nam slijedi manifestacija koja se u Crikvenici održala više od 50 godina – 52. 'Ribarski tjedan', koji će se održati od 25.8. do 1.9. Manifestacija je to koja spaja tradiciju, zabavu i ljubav prema moru, a ujedno je i razlog zašto mnogi turisti planiraju godišnji odmor i posjet Crikvenici baš u tom razdoblju.

'Ribarski tjedan' započinje 25. kolovoza, a posjetitelje očekuje raznovrstan gastronomski, glazbeni, kulturni i sportsko-rekreativni program koji se neće ograničiti samo na kopno, već će aktivnosti biti i na moru, kako dolikuje ovakvom tipu manifestacije. 

Program 'Ribarskoga tjedna' započinje u 10 sati likovnom radionicom za djecu i Likovnom kolonijom 'Ribarski tjedan'.
Točno u podne slijedi istoimena regata krstaša, a u 17 sati Smotra drvenih barak u crikveničkom akvatoriju.
Centrom grada će se od 18 sati širiti miris dagnji jer vas očekuje Fešta od dagnji, a od 18:30 veslanje na tradicijskim barkama. Svečano otvaranje ovogodišnjeg 'Ribarskog tjedna' je predviđeno za 20 sati, a tada će i crikvenički brodari sve zainteresirane posjetitelje povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima. 

Na trgu vas očekuje nastup tamburaškog sastava 'Baruffa' i klape 'Rišpet'.

Zabave neće nedostajati ni jedan dan slavljeničkog tjedna – svaki dan će donijeti nove aktivnosti na kopnu i moru, raznovrsne programe i tematske gastro večeri. Posebnost ponude u tom tjednu je da se na štandovima mogu kušati isključivo jela od ribe ili morskih plodova, a centrom se šire opojni mirisi morskih čari i užitaka uz neizostavnu kapljicu vina. Imat ćete priliku iskusiti važan dio tradicije iz perspektive domaćina. Iskusni ribari će vas naučiti vještinama ribarenja. 'Ribarenje s gostima' je događaj koji se provodi od samih početaka 'Ribarskoga tjedna', dakle, već 52. godinu zaredom.

Ribarska društva s područja Rivijere će pokazati svoje vještine i spretnost u raznim natjecanjima i igrama, a vi ih dođite podržati i bodriti.

 U 2017. godini je 'Ribarski tjedan' postao dio vrijednoga projekta 'Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana', sufinanciranoga sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020, čiji je glavni cilj očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj pomorske baštine pograničnog područja Hrvatske i Slovenije kroz valorizaciju na načelima održivog turizma.
Projekt 'Mala barka 2' zamišljen je kao nastavak prethodno provedenog projekta 'Mala barka' s istim ciljevima.

Posjetite Crikvenicu i saznajte kako Crikvenica svoju bogatu tradiciju prezentira kao izvanredan turistički proizvod.

18.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014