NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

Kultura

'CRIKVENIČKI KOLORITI' Likovna kolonija u centru grada gdje ćete promatrati umjetnička djela u nastajanju

Foto: TZG Crikvenica

Foto: TZG Crikvenica

Veseli likovnjaci s radom će započeti u 10, a završiti oko 16 sati.

Autor: CroExpress

Mirisi ljeta ovoga će se vikenda skladno stopiti s umjetnošću, jer će se 25. kolovoza u centru Crikvenice održavati treća po redu Likovna kolonija ‘Crikvenički koloriti’. Tema je vezana uz tradiciju Ribarskoga tjedna u Crikvenici, manifestaciju koja u 2018. godini slavi 52. rođendan pa će prevladavati primorski motivi, a posjetitelji će moći uživati promatrajući umjetnička djela u nastajanju.

Voditelj ove zanimljive radionice na otvorenom je Miroslav Cimer, a sudjelovat će
sedamnaest umjetnika iz Hrvatske koji će nam prikazati vlastiti doživljaj crikveničke rivijere – Nino Bijelac, Toni Belobrajdić, Miroslav Cimer, Darko Galić, Suzana Kljuš, Lili Koci, Miroslava Kos, Maja Lončarić, Mladen Lugomer, Ivan Maretić, Marijan Mavrić, Slavica Orešković, Ambroz Oroši, Darko Polančec, Edina Šalić, Želimir Šiško, Ljubica Zuccon.

Umjetnici će tehniku slikanja odabrati prema vlastitoj želji, a inspirirat će ih, među ostalim, i sama lokacija –
ugodan ambijent uz more u samome centru Crikvenice.

Posjetitelji će moći pratiti kako nastaju kreativni, originalni i zanimljivi likovni radovi te upoznati tradiciju crikveničke rivijere predstavljenu na jedan poseban način.

Veseli likovnjaci s radom će započeti u 10, a završiti oko 16 sati.

Umjetnost, priroda i sjajno društvo najbolja su pozivnica za opušteni vikend u Crikvenici. Pogledajte kako će ljepota Rivijere Crikvenice inspirirati maštovite sudionike ‘Crikveničkih kolorita’ i uživajte u pogledu na rivijeru iz njihove perspektive!

Organizator likovne kolonije ‘Crikvenički koloriti’ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica, ‘Eko-Murvica’ d.o.o., Muzej Grada Crikvenice.

22.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014