NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

Zdravlje

POSEBAN PAKET USLUGA ZA HRVATE IZ INOZEMSTVA Evo kako u Hrvatskoj do osmijeha hollywoodskih zvijezda

Foto: Štimac centar dentalne medicine

Foto: Štimac centar dentalne medicine

Estetika igra veliku ulogu u našim životima, htjeli mi to priznati ili ne.

Br. pregleda: 2394

Autor: CroExpress/PR

Estetika igra veliku ulogu u našim života, htjeli mi to priznati ili ne. Svi volimo vidjeti lijepu odjeću, obuću, lijepo usklađene odjevne kombinacije, lijepe detalje. Uz to, volimo ih i komentirati pa čak i kopirati ono što nam je vizualno lijepo i privlačno. 

Slična situacija je i kada govorimo o zubima i osmijehu. Lijep osmijeh stvara prvi dojam o osobi, a svi želimo ostvariti dobar prvi dojam, zar ne?

Što je estetska stomatologija?


Estetska stomatologija grana je stomatologije koja se bavi estetskim zahvatima na zubima i usnoj šupljini. Kada govorimo o estetskoj stomatologiji, ona uključuje sve tretmane kojima se mogu postići ravni i bijeli zubi, poput onih koji krase hollywoodske zvijezde.

Stručni i vješti stomatolozi, zahvaljujući suvremenim metodama stomatologije, pomažu osobama u promjeni izgleda zubi, nevažno je li riječ o obliku, boji ili određenim nepravilnostima zubi.

Koliko je estetika bitna i koliko zapravo može utjecati na osobu najbolje prikazuje sljedeći slučaj.

U ovom slučaju, već na prvi pogled vidljivo je loše stanje usne šupljine. Kronični karijes kroz godine pojeo je većinu zubi, a počeo je utjecati i na zubno meso.

Makeover Valentina Horvat Gotovo (1)

Za ovu zaista nevjerojatnu transformaciju, zaslužni su stručnjaci Štimac centra dentalne medicine iz Zagreba. Filip Štimac, dr.med.dent. nam je prenio viziju koja je bila ključna za ovako savršen osmijeh. 'Usna šupljina naše pacijentice bila je u vrlo lošem stanju. Naša vizija bila je kreirati estetski savršen osmijeh, no prije toga bila je potrebna temeljita parodontološka terapija zajedno s liječenjem uništenih zubi. Željeli smo spasiti svaki zub što smo na kraju i uspjeli.'

Nakon konzervacijskih radova, doktori su krenuli u estetsku rekonstrukciju koja je uključivala cirkonske ljuskice i krunice za zube. Njima je dobiven
pravilan zubni niz, funkcionalan osmijeh i zagriz, ali i estetski prekrasan osmijeh.

S obzirom na zatečeno stanje, posebno iznenađuje činjenica da su svi zubi sanirani te da je novi osmijeh kreiran u samo tri tjedna.

Uz estetsku stomatologiju do novog osmijeha u kratkom roku i bez boli

Uz estetsku stomatologiju moguće je korigirati skoro svaki problem koji je vezan za estetiku zubi i to u vrlo kratkom roku. Estetski zahvati su u potpunosti bezbolni, sigurni i jednostavni, a što je najbitnije ne oštećuju ostale zube. Govoreći o lijepom osmijehu, misli se na ravne zube s pravilnim zagrizom, bez mrlja, pukotina na caklini i pravilan raspored zubi bez razmaka između njih.

Estetska stomatologija uključuje sljedeće zahvate:

- Keramičke ljuskice za zube (veneers)
- Krunice za zube (cirkonske)
- Estetske zubne ispune
Izbjeljivanje zubi

Svaki od navedenih zahvata ima drugačiju svrhu, a kako bi osoba dobila novi željeni osmijeh preporuka je najprije posjetiti stomatologa i napraviti dijagnostiku da bi se utvrdilo cjelokupno stanje zubi i usne šupljine. Na temelju dijagnostičkog pregleda moći će se sa sigurnošću reći koji zahvati bi bili najbolji za osobu.

osmijeh

Zdravi zubi su estetski lijepi i privlačni, no oni su i temelj oralnog zdravlja. Zubi u lošem stanju mogu stvoriti stomatološke probleme, od karijesa, koji može nastati zbog nedovoljne oralne higijene, do problema izgovora pojedinih riječi uzrokovanog neravnim zubima.

Poseban paket za hollywoodski osmijeh

Svi znamo kako je kod stomatoloških zahvata, a osobito onih koji se odnose na visoku estetiku, važan odabir pravog stomatologa, koji će vam osigurati što ugodnije zahvate uz vrhunske rezultate. Kako bi bili sigurni u odabir stomatologa stručnjaci Štimac centra pripremili su poseban paket usluga za sve Hrvate u inozemstvu, koji uključuje:

- besplatan prvi pregled,
- digitalni ortopan,
- detaljnu dijagnostiku dentalne situacije,
- konzultacije s najiskusnijim dentalnim stručnjacima,
- plan terapija,
- cjenovnu ponudu za potrebne zahvate,
- organizaciju prijevoza iz Münchena, Beča ili Milana i natrag,
- smještaj u moderno uređenim sobama u blizini centra.

Valentina 5

Hollywoodski osmijeh danas više nije samo nedostižan san. Uz dobre stručnjake i visoku stomatološku tehnologiju, možete imati novi, blistavi osmijeh poput hollywoodskih zvijezda, i to u vrlo kratkom roku.

Ako i vi sanjate o hollywoodskom osmijehu, kontaktirajte Štimac centar na broj 00385/13633-602 ili putem sljedećeg OBRASCA. Neka vaš san o osmijehu postane stvarnost!

30.08.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014