NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

Vijesti iz misija

HODOČAŠĆE U WASHINGTON Hrvatski katolici proslavili 48. obljetnicu blagoslova dviju ulaznih kapela u kriptu svetišta koje su darovali američki Hrvati

Foto: Facebook/Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Foto: Facebook/Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U bazilici Nacionalnoga svetišta Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije.

Autor: CroExpress/IKA

U bazilici Nacionalnoga svetišta Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Washingtonu, hrvatski katolici su 9. rujna proslavili 48. obljetnicu blagoslova dviju ulaznih kapela u kriptu svetišta koje su 1970. darovali američki Hrvati.
Jedna je kapelica posvećena Majci Božjoj Bistričkoj, a druga Mariji, Kraljici mira.

Euharistiju je predvodio ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, a domaćin fra Mavro Dolčić, hrvatski franjevac trećoredac i voditelj Hrvatske katoličke misije sv. Blaža u Washingtonu, organizirao je to sada već tradicionalno godišnje hrvatsko hodočašće.

Ravnatelj Markić je u homiliji govorio o značenju hrvatskog i katoličkog identiteta naših iseljenika koji je u novim sredinama obogaćen mnogim sastavnicama, ali se njegovo očuvanje nalazi i pred brojnim izazovima. Pozvao je sudionike hodočašća da se u skladu s Isusovom riječju Effata otvore i svojoj baštini i svome porijeklu, ali i znakovima vremena i Božjem planu sa svakim ponaosob.

Voditelj Misije Dolčić zahvalio je svima na sudjelovanju, a posebno je pozdravio i bogoslova dominikanca hrvatskih korijena Paula Maricha koji je asistirao na slavlju. Poslije mise sudionici su se s pjesmom i molitvom uputili pred kapelicu Majke Božje Bistričke gdje je liturgija završena.

10.09.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014